Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

YouTube lanceert live streaming op mobiele apparaten

Geschreven door
Geplaatst op24 juni 2016, 9:28 CategorieAndroid

YouTube heeft laten weten dat het bedrijf vanaf deze week live streaming gaat introduceren op mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Sommige YouTube-gebruikers beschikken al over de functie, die vroeg of laat ook jouw kant op komt middels een update.

Live streamen op mobiele apparaten met YouTube

YouTube heeft bekendgemaakt dat het live streamen voor mobiele apparaten heeft toegevoegd aan het arsenaal van de apps. Met een druk op de knop zend je naar iedereen uit die wil kijken. De interface lijkt nogal op die van Periscope, waar de comments onderin beeld worden weergeven en omhoog komen wanneer ze worden geplaatst. Echter, het YouTube-team denkt een groot voordeel te hebben in vergelijking met Periscope: de infrastructuur. Streamers en kijken kunnen naar live uitzendingen zoeken alsof het losse video’s zijn.

streamingyoutube.0

Periscope is eigendom van Twitter, die grote successen met de applicatie boekt. Ook Facebook investeert momenteel in live videostreams. Het netwerk betaalt beroemdheden en uitgevers voor videocontent die in je nieuwsfeed te bekijken zijn. Er is dus volop concurrentie. Maar YouTube geeft aan die aan te kunnen, door streamers te beschermen en hen de ‘snelste middelen’ te geven met betrekking tot live streaming. Sommige gebruikers hebben al toegang tot de functie (grote kanalen), terwijl de rest nog even moet wachten op zijn beurt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.