Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zoekresultaten in App Store straks betaald door app-ontwikkelaars

Geschreven door
Geplaatst op8 juni 2016, 22:00 CategorieiPad

Wie een app zoekt in de App Store, krijgt binnenkort een lijst apps van ontwikkelaars die Apple daarvoor hebben betaald.

Search Ads

Search Ads, noemt Apple deze nieuwe mogelijkheid voor app-ontwikkelaars om een app te promoten door Apple ervoor te betalen dat die app te voorschijn komt als iemand bepaalde zoekwoorden intikt. Apple gaat daar deze zomer een proef mee doen. Ontwikkelaars kunnen zich nu al opgeven voor deelname aan ‘Search Ads beta’. Apple belooft dat de privacy van klanten die naar een app zoeken, wordt gewaarborgd.

Amerika

Vooralsnog wordt Search Ads alleen geïntroduceerd in de Amerikaanse App Store. Te verwachten valt dat na een geslaagde beta-periode de rest van de wereld aan bod zal komen voor deze vernieuwing.

Abonnementen

Tegelijk met de Search Ads-mogelijkheid, introduceert Apple wijzigingen in abonnementsvormen. Wie een abonnement heeft op een app, kan ervoor kiezen om die abonnementen automatisch te laten verlengen. Nu stopt een abonnement automatisch als de abonnementsperiode is afgelopen; straks wordt dat abonnement automatisch verlengd. Ook kan een uitgever tussentijds een abonnementsprijs aanpassen zonder dat het abonnement hiermee automatisch wordt beëindigd. Apple probeert de App Store aantrekkelijker te maken voor uitgevers, door niet dertig procent, maar voortaan vijftien procent van de winst uit abonnementen af te romen.

Meer geld voor ontwikkelaars

Apple laat aan app-ontwikkelaars weten dat de vernieuwingen hen meer geld kan opleveren, omdat klanten voortaan eerst zelf een einde aan een abonnement moeten maken. De abonnementen op apps gelden niet alleen voor apps van bijvoorbeeld tijdschriften, maar voor alle app-categorieën in de App Store. Ook games.

  • Delen:
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.