Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Aandeel Marshmallow flink gegroeid blijkt uit nieuwe cijfers

Geschreven door
Geplaatst op13 juli 2016, 9:41 CategorieAndroid

De nieuwste Android-distributiecijfers zijn binnen. Android 6.0 Marshmallow heeft een flinke groei doorgemaakt, terwijl de rest eigenlijk alleen inlevert. Alleen Android 5.1 Lollipop heeft nog mogen groeien, maar daar houd het ook wel bij op.

Marshmallow groeit met 3,2 procentpunten

Google heeft – iets later dan gebruikelijk – de nieuwste Android-distributiecijfers vrijgegeven. Hoewel Marshmallow op moment van schrijven nog steeds niet de meest populaire versie van Android is, heeft het OS wel flink kunnen groeien in een paar werken tijd. Het aandeel is namelijk met 3,2 procent gegroeid en is van 10,1 procent naar 13,3 procent gegaan. De rest van de Android-versies heeft moeten inleveren. Alleen Android 5.1 Lollipop heeft nog wat marktaandeel gewonnen, ook al gaat het om slechts 0,8 procentpunt (nu 20,8 procent).

De trends van de voorgaande keren worden dus ook deze maand doorgezet. Oudere Android-versies leveren flink in, terwijl de meest recente versies blijven groeien. Marshmallow heeft echter niet eerder zo veel procentpunten mogen binnenslepen. Maar dat kan ook komen doordat Google deze maand de cijfers later gepresenteerd heeft – volgende maand zou de groei mogelijk veel minder hoog kunnen zijn. Android 4.4 en Android 5.0 hebben de meeste punten moeten inleveren, respectievelijk 1,5 en 1,1 procentpunten.

Later dit jaar verschijnt er wederom een nieuwe versie van Android: Android 7.0 Nougat.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.