Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 7.0 Nougat houdt bij hoe een app is geïnstalleerd

Geschreven door
Geplaatst op19 juli 2016, 9:36 CategorieAndroid

Android 7.0 Nougat kan bijhouden op welke manier een app is geïnstalleerd op je Android: vanuit Google Play of als een apk-bestand. Die feature is gevonden in de vijfde developer preview van het besturingssysteem, die nu verkrijgbaar is.

Android 7.0 Nougat houdt bij hoe een app is geïnstalleerd

De vijfde developer preview voor Android 7.0 Nougat is nu beschikbaar en bevat natuurlijk nieuwe features. Het besturingssysteem kan namelijk laten zien hoe een app is geïnstalleerd: of dat via een apk-bestand is gebeurd (buiten Google Play om) of via Google Play (de digitale winkel van Android). Je vindt deze informatie bij de andere informatie over de app, maar dan helemaal onderaan het scherm. Voorlopig lijkt het er niet op dat Android deze informatie gaat gebruiken als een manier om piraterij van apps tegen te gaan.

De feature binnen Android 7.0 Nougat is er puur voor informatievoorziening, voor wanneer je hulp nodig hebt bij een bepaalde applicatie. Een vriend met kennis van zaken of iemand van de klantenservice heeft veel aan de info of een app via een apk-bestand of vanuit Google Play is gedownload, omdat een eventueel probleem dan mogelijk sneller achterhaald kan worden. Het is ook niet zo dat ontwikkelaars nu achter je aan kunnen komen om je te vertellen dat het sideloaden van apps niet goed is voor hun omzet – het is puur voor de informatie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.