Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 7.0 Nougat start niet op met malware aan boord

Geschreven door
Geplaatst op22 juli 2016, 10:14 CategorieAndroid

Google heeft bekendgemaakt dat Android 7.0 Nougat niet zal opstarten (of slechts gedeelte) wanneer er malware is gedetecteerd op het toestel. Dat gaat wederom een stapje verder dan Marshmallow, die ook checkt op malware en gebruikers daar alleen voor waarschuwt.

Android 7.0 Nougat start niet op met malware aan boord

Wanneer je straks Android 7.0 Nougat op je Android hebt staan, dan ben je wederom iets beter beveiligd. Wanneer er namelijk malware op je smartphone of tablet is gedetecteerd, dan zal het apparaat niet meer (of slechts gedeeltelijk) opstarten, zodat de schadelijke software geen kwaad kan. Marshmallow kan nu ook al checken of er malware aan boord is, maar die versie van het besturingssysteem waarschuwt gebruikers alleen maar wanneer dat het geval is, voordat die de keuze presenteert om gewoon op te starten.

Helaas is het zo dat Android niet specifiek op malware controleert, maar op de corruptie van je data. Dat betekent dat wanneer er iets binnen de software van je Android misgaat, je telefoon of tablet dus niet meer zal opstarten. Daarnaast wordt er gekeken of de boot image geen schade heeft opgelopen of veranderd is; dat betekent dat mensen die hun Android rooten, ook in de problemen kunnen komen, omdat zij die boot image moeten aanpassen. Later dit jaar zal Android 7.0 Nougat worden gelanceerd voor iedereen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.