Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple Pay start dienst nu ook in Zwitserland

Geschreven door
Geplaatst op7 juli 2016, 10:51 CategorieApplicaties

Het zat er al even aan te komen, maar vanaf nu kan in Zwitserland gebruik gemaakt gaan worden van Apple Pay. Liefhebbers die op pad gaan in Zwitserland en een winkel treffen waarin betaald kan worden met de dienst, kunnen voortaan hun iPhone of Apple Watch gebruiken om dat te doen. In dat geval moeten zij wel in het bezit zijn van een Bonus Card, Cornercard of een creditcard van Swiss Bankers. Dat zijn tot op heden de partijen die meedoen aan de dienst. Ook wordt Apple gesteund door Mastercard en Visa.

Apple Pay start dienst nu ook in Zwitserland

Om gebruik te kunnen maken van Apple Pay moeten gebruikers hun creditcard toevoegen aan Wallet. Vanaf dat moment kunnen zij eenvoudig gaan betalen met hun smartphone of smartwatch. Tot op heden slaagde Apple er al in om een aantal winkelketens voor zich te winnen. Daartoe behoren onder andere Aldi, Avec, C&A, k kiosk, Mobile Zone, P&B, Spar en TopCC.

Het is tevens de bedoeling dat Lidl zich binnenkort bij het rijtje voegt. Opmerkelijk is overigens dat meerdere sites reppen over de afwezigheid van Apple Pay in de Apple-winkels in Zwitserland. Op de website van de dienst worden de eigen winkels wel genoemd. Wanneer we ook in Nederland gebruik kunnen maken van Apple Pay, is nog altijd niet bekend. Op dit moment is de dienst al wel beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië, China en Singapore.

  • Delen:
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.