Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple zet in op orgaandonatie met iOS 10

Geschreven door
Geplaatst op5 juli 2016, 15:07 CategorieiPad

Apple wil het voor iOS-gebruikers eenvoudiger maken zich te registreren als orgaandonor. Daarvoor verschijnt er een update voor de Health-app op iOS 10. Geïnteresseerden kunnen zich dan met ‘enkele taps’ aanmelden als een orgaandonor.

iOS 10 mikt op meer orgaandonoren

Wanneer Apple iOS 10 zal lanceren, dan verschijnt er ook een update voor de Gezondheid-applicatie die het voor gebruikers eenvoudiger moet maken zich te registreren als orgaandonor. Op moment van schrijven is nog niet bekend of deze functie ook in Nederland wordt geïntroduceerd. Wanneer Amerikaanse gebruikers ‘met enkele taps’ aangeven een donor te willen worden, dan zal de National Donate Life Registry (vergelijkbaar met het Donorregister in Nederland) daar meteen van op de hoogte worden gebracht.

Niet alleen in Nederland, maar ook elders op aarde, zoals Amerika, is er een gebrek aan orgaandonaties. Dat Apple zich gaat focussen op het werven van meer orgaandonoren, kan betekenen dat er opeens een nieuwe groep mensen zich bewust wordt van het probleem en zich daardoor aanmelden, waardoor er mogelijk meer organen ter beschikking kunnen worden gesteld. Via de Gezondheid-app kun je aangeven of je je organen, ogen en weefsel wil afstaan. Apple heeft nog niet laten weten of de feature ook in Nederland wordt geïntroduceerd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.