Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bèta van Spotify op Android krijgt navigatiebalk

Geschreven door
Geplaatst op27 juli 2016, 9:41 CategorieAndroid

De bèta van Spotify op Android heeft een update gekregen. De update zorgt ervoor dat er aan de onderkant van het scherm een navigatiebalk in beeld komt. Dat betekent dat je dus niet meer een hamburgermenu vanaf de linkerkant hoeft uit te schuiven.

Spotify (bèta) op Android heeft een navigatiebalk

Google wil graag dat Android-apps aan de onderkant een navigatiebalk gaan krijgen. Het bedrijf heeft daarvoor al twee van zijn eigen applicaties aangepast (de app voor Google+ en de app voor Google Photos) en heeft zelfs de richtlijnen voor het Material Design ervoor geüpdatet. Mogelijk betekent dit dat meerdere apps het hamburgermenu gaan inruilen voor een navigatiebalk. De Spotify-app op Android (in bèta) is één van de eerste apps die de verandering doorvoeren – maar of de reguliere app de balk ook krijgt, is onbekend.

Wanneer je de bèta van Spotify op Android draait, dan zie je voortaan aan de onderkant een balk met je opties zitten. Van links naar rechts vind je er home, browse, zoeken, radio en je eigen bibliotheek. Of je die functies nu vaak gebruikt of niet, je moet het er maar mee doen. Deze verandering betekent ook dat de afspeelbalk (die voorheen onderaan zit), nu bovenop de navigatiebalk zit, waardoor je dus je duim iets verder omhoog moet plaatsen voor het pauzeren van je muziek. Je kunt je hier aanmelden voor de Spotify bèta op Android.

Mocht je dat niet willen doen, dan kun je hier het apk-bestand alsnog downloaden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.