Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chat-app Pokémon GO te succesvol voor ontwikkelaar

Geschreven door
Geplaatst op12 juli 2016, 9:32 CategorieAndroid

De third-party chat-app voor Pokemon GO is zo succesvol, dat de ontwikkelaar achter de app het succes niet kan bijbenen. De app wist één miljoen gebruikers aan zich te koppelen binnen de eerste vijf dagen.

GoChat: third-party chat-app voor Pokemon GO

Jonathan Zarra is een third-party app-ontwikkelaar die de applicatie GoChat heeft uitgebracht voor Android en iOS. Dit is een app waarmee spelers van Pokemon GO contact met elkaar kunnen zoeken, aangezien die feature niet in de game zelf gebakken zit. Een onbegrijpelijke keuze, vindt Zarra, daarom heeft hij GoChat gemaakt. Maar de app is nu zo’n groot succes, dat het voor problemen kan zorgen. De servers voor de chat-app waren niet berekend op zo’n grote hoeveelheid mensen; binnen vijf dagen waren er één miljoen PokéTrainers.

Zo was het een tijdje niet mogelijk een account aan te maken en wanneer je wel in de chat-app terechtkwam, dan liep de boel vast. GoChat levert Zarra echter niets op, omdat er geen advertenties aanwezig zijn. Om twee redenen: de ontwikkelaar haat ads en wil niet in problemen komen met The Pokémon Company, wanneer die erachter komt dat hij winst maakt met hun product. Wel zijn er inmiddels gesprekken met investeerders gaande. Zarra belooft ook dat de app draaiende gehouden wordt – goedschiks of kwaadschiks.

  • Chat for Pokemon Go - GoChat
  • Delen:

Reacties

  1. Michael
    12 juli, 2016 om 12:27

    En zo ben je in een klap wereldberoemd…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.