De beste Android tablets van dit moment (zomer 2016)

04 juli 2016 + 10 minuten 0 Reacties
asus-zenpad-10-z300m-groot1

De zomer van 2016 is begonnen. Tijd dus om de balans op te maken door te kijken naar de beste Android tablets van dit moment.

De zomer van 2016 is aangebroken en dat betekent dat we weer een overzicht maken van de beste tablets van dit moment. Eerder keken we al naar de beste tablets van dit moment en vandaag kijken we specifiek naar de beste Android tablets van de zomer van 2016. Ten opzichte van vorig seizoen is er het één en ander veranderd. We kijken naar zowel tablets en phablets als hybride modellen, alleen van de laatstgenoemde categorie zien we de laatste tijd minder terug met Android als besturingssysteem. Windows is daar nu heer en meester in.

Het mag gezegd worden dat de tabletmarkt een beetje op zijn gat ligt. Fabrikanten lanceren minder modellen en de grotere fabrikanten houden het nu op één lancering per jaar. Zelfs Samsung heeft het assortiment flink verkleind. Dit betekent dat onze overzichten met de beste Android tablets ook minder snel veranderen; de modellen die een paar maanden terug een goede indruk achterlieten doen dat nu nog steeds. Er zijn maar weinig premium modellen of tablets met een dermate goede prijs-kwaliteitsverhouding die de markt in beweging houden.

De Android tablets die je in dit artikel terugvindt hebben we verzameld door te kijken naar onze eigen ervaringen in reviews maar ook de ervaringen die bezoekers in onze tablet database achterlaten, de prijzen van verschillende tablets en de ontwikkelingen van de markt. Mocht Android niet het besturingssysteem zijn waar jij voor wilt gaan, dan kun je terecht in onze artikelen met de beste Windows 10 tablets en de beste tablets algemeen. De meest recente overzichten van de beste tablets vind je in ons beste tablets archief.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Zoals elke keer komen we even terug op de zoektocht naar een tablet, wat niet voor iedereen een makkelijke opgave is. Hoewel het aanbod kleiner is geworden blijft het een gefragmenteerde markt met vele opties voor elk budget. De beste tablet voor jou is dan ook afhankelijk van diverse factoren, waaronder het budget dat je beschikbaar hebt, de eisen die je stelt aan een tablet en het gebruik van de tablet. Om deze reden raden we je aan om onze artikelen met waar je op moet letten bij het kopen van een tablet en zes fouten die je niet moet maken bij het kopen van een tablet door te nemen. Ook kun je terecht in ons review-archief om per tablet de belangrijkste pluspunten en minpunten te bekijken.

Alles over Android

Android is een besturingssysteem dan elk jaar vernieuwd wordt maar door het feit dat fabrikanten het zelf moeten implementeren en dus veel later dan Google zelf zijn, en het feit dat Google zelf met de presentatie van de nieuwe Android-versie een jaar voor loopt wordt het voor consumenten niet duidelijker. Zo draaien veel tablets nog op Android 5.x Lollipop terwijl Android 6.x Marshmallow alweer even beschikbaar is. En onlangs heeft Google de volgende versie, Android Nougat, al aan het publiek getoond. Het is dus belangrijk om even te letten op welke versie je Android tablet draait en of deze fabrikant een goede reputatie heeft voor wat betreft het up-to-date houden van tablets en smartphones.

Android 6.0 Marshmallow staat vooral in het teken van een betere gebruikservaring en beschikt over verschillende handige nieuwe features. Dit is de versie waar je eigenlijk rekening mee moet houden bij aanschaf van een nieuwe tablet. Android Nougat verschijnt eind dit jaar pas en het zal dan ook weer maanden duren voordat fabrikanten ermee aan de slag gaan. Lees meer over de belangrijkste vernieuwingen van Android 6.x Marshmallow en de belangrijkste Android 6.x Marshmallow features voor tablets.

Maar, Android Marshmallow staat zoals aangegeven nog niet op alle tablets of smartphones. Momenteel zijn er nog veel phablets en tablets voorzien van Android 5.0 Lollipop, wat absoluut geen slecht nieuws is. Het is echter wel goed om te kijken of er een update naar een nieuwere Android-versie gepland staat. Meer over alle nieuwigheden lees in ons Android 5.0 Lollipop overzicht.

De beste Android tablets van dit moment

Is Android het besturingssysteem waarmee je aan de slag wilt en heb je een budget voor ogen dat je uit wilt geven? Dan hebben we hieronder een aantal tablets die de afgelopen maanden op ons een zeer goede indruk achtergelaten hebben. We houden rekening met zoveel mogelijk budgetten, doelgroepen en gebruiksdoelen. Ook kijken we naar de beschikbaarheid van modellen, de ontwikkelingen in de markt en natuurlijk ook prijsveranderingen. Daarbij nemen we niet alleen tablets maar ook phablets en hybride modellen mee. In dit overzicht zie je zowel nieuwe als ‘oude’ modellen terug, maar de beste tablets zijn niet altijd de nieuwste tablets. Onderstaand overzicht bevat geen speciale volgorde.

Asus ZenPad 10 (Z300M)

Mocht je op zoek zijn naar een betaalbare tablet die je voorlopig niet hoeft te vervangen, dan kom je al snel bij een tablet als de Asus ZenPad 10 (Z300M) uit. Let even goed op het modelnummer, want anders kun je ook zomaar thuiskomen met de versie die vorig jaar werd uitgebracht (met dezelfde naam, maar een ander modelnummer). De tablet is robuust, heeft een mooi scherm (ook al kunnen sommige video’s een beetje korrelig zijn) en biedt een gebruikerservaring aan waar ook mensen die niet bekend zijn met Android mee aan de slag kunnen.

Dit is zo’n typisch geval van een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Je krijgt 2GB aan werkgeheugen (wat gewoon genoeg is voor Android 6.0 Marshmallow dat wordt meegeleverd), 16GB aan interne opslagruimte en een micro-sd-kaartlezer voor de extra ruimte die je nodig hebt. Het geluid is prima en de batterij gaat redelijk lang mee. Of de Asus ZenPad 10 later ook wordt voorzien van Android 7.0 Nougat is op moment van schrijven nog niet bekend – maar de aanwezige software is uitgebreid, overzichtelijk en goed om mee te werken.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus ZenPad 10 of lees onze Asus ZenPad 10 (Z300M) review.

Acer Predator 8 (GT-810)

Ben je een gamer en wil je een tablet waarmee je moeiteloos grafisch zware games kunt afspelen op je Android tablet? Dan kun je de Acer Predator 8 overwegen. Dankzij de hardware kun je behoorlijk zware games op het apparaat afspelen en met het prachtige scherm spatten de kleuren van je beeldscherm af. Ook het geluid dat uit de vier (!) aanwezige speakers komt is kraakhelder. Bovendien beschikt de tablet over een uniek element en dat is de vibratie die gevoeld kan worden tijdens het gamen – dit komt niet vaak voor bij tablets.

Ja, de Acer Predator 8 (GT-810) is momenteel nog een beetje te duur, dus raden we aan nog even te wachten tot de prijs zakt. Kun je echt niet meer wachten op een tablet voor gaming, dan kun je natuurlijk nog altijd terecht bij de Nvidia Shield Tablet, die nog altijd de koning onder de gaming-tablets is.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Acer Predator 8 (GT-810) of lees onze Acer Predator 8 (GT-810) review.

Samsung Galaxy Tab S2 9.7

Eén van de beste Android tablets die je op dit moment kunt kopen is de Galaxy Tab S2, en dan de 8-inch of de 9.7-inch versie. Wij geven de voorkeur aan de grotere variant, mede omdat het mooie scherm hier het beste tot zijn recht komt. De Galaxy Tab S2 is in vele opzichten een premium tablet, zeker ook dankzij het goede amoled-scherm dat een comfortabele 4:3 beeldverhouding kent. Ook onder de motorkap zien we prima specs, waaronder een krachtige processor.

De Galaxy Tab S2-tablets zijn de beste tablets die Samsung ooit heeft gemaakt, en omdat Samsung één van de allerbeste Android-fabrikanten is, zijn dit misschien dus wel de allerbeste Android tablets die ooit zijn gemaakt. Als je in de markt bent voor een luxe Android-tablet is dit zeker een product dat je moet overwegen. Het prijskaartje dat aan de Galaxy Tab S2 9.7 hangt schrikt waarschijnlijk wel wat mensen af. Inmiddels kun je de tablet kopen voor rond de 400 euro.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Tab S2 9.7 of lees onze Samsung Galaxy Tab S2 9.7 review.

Asus ZenPad S 8.0

Wil je een iets kleinere premium tablet en heb je ook een wat kleiner budget? Dan kunnen we de Asus ZenPad S 8.0 zeker aanraden. Dit model is de meest luxe stand-alone tablet die Asus momenteel in het assortiment heeft, met name dankzij het indrukwekkende scherm, het hoogwaardige design en de prima prestaties.

Dit model biedt een hoge resolutie display, goede speakers en een solide bouwkwaliteit. Vandaar ook dat de introductieprijs wat fors was. Maar, inmiddels kan de Asus ZenPad S 8.0 voor 239 euro aangeschaft worden en dat is wat ons betreft een zeer aantrekkelijke prijs wanneer je een 8-inch tablet zoekt waarmee lang vooruit kunt.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus ZenPad S 8.0 of lees onze Asus ZenPad S 8.0 review.

Acer Iconia One 8 (B1-850)

Zoek je een veel goedkoper alternatief voor een 8″-tablet, dan is de Acer Iconia One 8 altijd een goede keuze. In onze recensie hebben we beschreven dat de tablet voldoet aan een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Nee, je krijgt niet de beste specificaties van dit moment, maar wel specificaties waarmee je kunt gamen, video’s kunt bekijken en websites kunt bezoeken, zonder dat je het idee hebt dat de tablet het er zwaar mee heeft. Deze tablet beschikt over een mooi, handzaam formaat en kan ook nog eens prima multitasken.

Voor 129 euro krijg je namelijk een tablet die nergens in uitblinkt maar alles prima doet wat hij moet doen. De Iconia One 8 (B1-850) is in onze optiek een uitstekende tablet voor kinderen of een gezin waarin de tablet gedeeld wordt. Zolang er geen intensieve taken mee uitgevoerd worden en je er met name content mee consumeert dan kun je er geen miskoop mee doen. Alles bij elkaar dus een prima tablet voor diegenen met een kleiner budget en lagere verwachtingen.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Acer Iconia One 8 (B1-850) of lees onze Acer Iconia One 8 (B1-850) review.

Samsung Galaxy S7 Edge

Mocht je dit jaar niet willen achterlopen en de nieuwste Samsung-phablet willen, dan kun je daar met een gerust hart voor kiezen. De Samsung Galaxy S7 Edge is een 5,5″-phablet met een opvallend scherm dat over de zijkanten verder loopt. Het toestel beschikt over een Qualcomm Snapdragon 820-processor, 4GB aan werkgeheugen en een mooie qhd-resolutie (1440 bij 2560 pixels). Mocht de 32GB aan interne opslagruimte niet genoeg zijn, dan kun je er ook nog altijd een micro-sd-kaart in stoppen. Ook is het toestel stof- en waterdicht.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy S7 Edge.

Google Nexus 6P

Ben je liever verzekerd van de nieuwste Android-updates en wil je die liever zo snel mogelijk ontvangen? Dan doe je er goed aan voor de Google Nexus 6P te gaan, een phablet die Google samen met Huawei heeft gemaakt. Dit apparaat wordt in elk geval voorzien van Android Nougat, wanneer die verschijnt. Onder de motorkap vinden we 3GB aan werkgeheugen, een Qualcomm Snapdragon 810-processor s beschikbaar in een 32GB-, 64GB- en 128GB-versie. Het scherm is 5,7-inch groot en de resolutie is eveneens 1440 bij 2560 pixels (qhd).

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Google Nexus 6P.

Overige tablets

In de afgelopen maanden zijn de nodige tablets door onze handen gegaan voor een uitgebreide test. Helaas is het onmogelijk om ze allemaal mee te nemen in dit overzicht. Ook verandert het aanbod natuurlijk met de dag. Mocht je specifiek op zoek zijn naar een tablet voor kinderen, dan kun je terecht in ons artikel Top drie tablets voor kinderen – de beste kindertablets van 2016. Ook schreven we al een artikel over de drie beste tablets voor het kijken van films. Daarnaast vind je hier een lijstje met tablets waar je het beste op kunt werken, waar we onder meer de Sony Xperia Z4 Tablet noemen. Als je hem nog kunt vinden dan is de Asus Transformer Pad TF103C nog steeds een goede optie wanneer je een betaalbare hybride tablet zoekt. Voor ervaringen met alle Android tablets verwijzen we je naar onze tablet reviews. Mocht je op zoek zijn naar meer (specifieke) tips, check dan onze tippagina.

Tablets vergelijken

Een overzicht van alle tablets die reeds in Nederland te koop zijn en de komende weken verschijnen vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software. Wanneer je voor jezelf een aantal modellen onder elkaar gezet hebt die aan jouw voorkeuren voldoen dan kun je een tablet kopen.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Reacties (0)