Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste nieuwe apps voor je tablet en smartphone #16

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2016, 8:00 CategorieAndroid

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je iPad, Windows of Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige nieuwe apps en games voor jouw tablet of smartphone. Deze week onder meer BitTorrent Now.

Playbook for Developers

Wanneer je als ontwikkelaar van Android-applicaties wel wat hulp kunt gebruiken voor het publiceren van je (eerste) apps, dan kun je genoeg artikelen en video’s op het internet vinden die je daarbij kunnen helpen. Maar zou het niet veel handiger zijn wanneer Google daar zelf een app voor uitbrengt, zodat je de hulp op een ander scherm kunt raadplegen terwijl je op je pc aan het werkt bent? Download dan Playbook for Developers: een app die precies dat doet en ontwikkelaars (in spe) voorziet van artikelen, video’s en handige gidsen.

Playbook for Developers is nu gratis te downloaden uit Google Play.

  • Playbook for Developers

Google Expeditions

De app Google Expeditions is meer voor de vr-liefhebbers onder ons en biedt studenten educatieve reizen rondom de wereld aan. Nu heeft Google de app opengesteld voor iedereen, waardoor je nu dezelfde reizen kunt maken met je Android-apparaat en Google Cardboard (en stiekem ook de Samsung Gear VR). De reizen die je kunt maken lopen ontzettend uiteen. Zo is het mogelijk de binnenkant van een oor te onderzoeken, maar ook over de Chinese Muur te lopen. Daarnaast kun je enkele nationale parken uit de VS bezoeken.

google-expeditions-android

Google Expeditions is nu gratis te downloaden uit Google Play en verschijnt later ook in de App Store.

  • Expeditions

BitTorrent Now

BitTorrent is nu beschikbaar voor smartphones, tablets en de tv – maar niet op de manier waarop je wellicht zou denken. Het bedrijf lanceert namelijk BitTorrent Now, een muziek- en videostreamingdienst, vol met content van artiesten waar je wellicht nog niet van gehoord hebt. De content die je op de dienst vindt, wordt door de contentmaker zelf geüpload. Sommige content is gratis, terwijl je voor iets anders weer moet betalen. Ook kan het zijn dat je tijdens het luisteren of kijken een advertentie tegenkomt – dit bepaalt de maker van de content.

bittorent-now-screens

BitTorrent Now is nu gratis te downloaden uit Google Play en de App Store.

  • BitTorrent Now

Mirrordrin (Beta)

Hier op de redactie van Tablets Magazine kun je je voorstellen dat we dagelijks te maken krijgen met nieuwe hardware. Heel veel van die tablets draaien op Android en wanneer er ergens een notificatie van apps binnenkomt, dan gaan er meerdere apparaten tegelijkertijd af. Je veegt de notificatie op één apparaat weg en dan verdwijnen ze op alle apparaten, maar wat nu als je dat niet wil? Dan download je Mirrordrin (Beta) en stel je precies in wat er moet gebeuren met notificaties op welk apparaat en met welke apps precies.

mirrordrin-beta-android

Mirrordrin (Beta) is nu gratis te downloaden uit Google Play.

  • Morrordrin (Beta)

Facebook Messenger

Facebook Messenger heeft deze een grote update ontvangen voor Windows 10. De app is nu namelijk geoptimaliseerd voor Windows 10 Mobile, en dan niet alleen meer in bèta. Veel features (gif support, username aanpassen) die voorheen ook alleen in de bèta voorkwamen, zijn eveneens geïntroduceerd in de officiële nieuwe en native versie van Messenger. Door deze update lijkt de applicatie ook meer op de desktopversie die je kunt downloaden voor Windows 10, op pc’s en tablets. Maar er zijn ook aspecten afwezig, zoals transparante live tiles.

facebook-messenger-windows-10

Facebook Messenger is nu gratis te downloaden uit de Windows Store.

  • Facebook Messenger

Lego Star Wars: The Force Awakens

Sinds deze week kun je ook Lego Star Wars: The Force Awakens downloaden uit de App Store als mobiele game voor iPhone, iPad en and iPod touch. De mobiele versie bevat gevechten boordevol actie, spannende omgevingen en belangrijke personages. De game is zo ontworpen dat het optimaal gebruik maakt van de ‘pick up and play’-mogelijkheden op mobiele apparaten, zodat op elk moment en op elke locatie gespeeld kan worden. De mobiele game is binnenkort beschikbaar via Google Play voor Android apparaten, maar nu nog niet.

lego-star-wars-ipad

Lego Star Wars: The Force Awakens is nu gratis te downloaden uit de App Store.

  • Lego Star Wars: The Force Awakens

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.