Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste nieuwe apps voor je tablet en smartphone #18

Geschreven door
Geplaatst op16 juli 2016, 8:00 CategorieAndroid

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je iPad, Windows of Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige nieuwe apps en games voor jouw tablet of smartphone. Deze week onder meer Alto’s Adventure voor Windows 10.

Alto’s Adventure

Het komt niet vaak voor dat we een goede tip hebben wat apps voor Windows 10 betreft – maar als we er dan eentje hebben, dan is het er een van formaat. Zoals de game Alto’s Adventure, die je nu gratis kunt downloaden uit de Windows Store. Deze versie werkt niet op smartphones, maar wel op tablets en pc’s. De bedoeling is om zo goed en zo snel mogelijk van een berg af te skiën, terwijl je onderweg de objecten ontwijkt en mooie stunts uithaalt. Verder is het spel voorzien van prachtige en mooie visuele (weers)effecten.

Alto’s Adventure is nu gratis te downloaden uit de Windows Store.

  • Alto's Adventure

GoChat

GoChat is een app waarmee spelers van Pokemon GO contact met elkaar kunnen zoeken, aangezien die feature niet in de game zelf gebakken zit. Je kunt een account aanmaken via de chatdienst en voor andere trainers een bericht achterlaten op een specifieke plek (zoals een gym of belangrijke locatie). Ook kun je met elkaar chatten, elkaars profielen bekijken en profielfoto’s bekijken. Je ziet de posts per plek pas wanneer je dichtbij genoeg zo’n locatie bent. Dat werkt dus precies zoals het spel zelf ook werkt: ben je te ver, dan loop je nog een stukje door.

pokemon-go-gochat

Je kunt GoChat nu gratis downloaden uit Google Play en de App Store.

  • GoChat

Yahoo Sports

Mocht je een complete nieuwsapplicatie zoeken die over een hoop sporten bericht, dan zit je goed met Yahoo Sports. Deze applicatie biedt nieuws aan over internationale voetbalwedstrijden, hockey, MMA, racing en nog veel meer en presenteert de informatie op een overzichtelijke manier. De app is volledig gratis en biedt gebruikers ook nog enkele opties aan met betrekking tot het instellen van notificaties. Sommige sporten zijn wellicht nét even te Amerikaans (zoals College Basketball), maar over het algemeen is de nieuwsvoorziening goed.

Yahoo Sports is nu gratis te downloaden uit Google Play en de App Store.

  • Yahoo Sports

Bitly

Deze week is de app Bitly verschenen voor Android. Met deze applicatie is het mogelijk lange url’s (links naar websites) in te korten, zodat ze in je tweet passen (bijvoorbeeld). Een handige app voor social media-managers, of de mensen die gewoonweg meer willen vertellen in hun tweets. De Android-app doet precies hetzelfde als de iOS-versie en de site, maar beschikt over een Material Design en legt de nadruk op het bijhouden van het aantal clicks. Binnen de app is het zelfs mogelijk om te zien waarvandaan iemand heeft geklikt.

bitly-android

Bitly is gratis te downloaden uit Google Play en de App Store.

  • Bitly

Goodshows

Hier op de redactie gebruiken we de app TVShowtime voor het bijhouden van alle tv-series die we volgen. Mocht je die app toch niet prettig vinden om mee te werken, maar wil je wel graag een app die het kijken van series overzichtelijk maakt, dan kun je Goodshows downloaden. Deze app appt Goodread goed na, met opties als vrienden toevoegen, spoiler tags, een kijklijst en nog veel meer. Het is in feite een losstaand sociaal netwerk voor seriekijkers, net zoals TVShowtime inmiddels is geworden. Een fijne aanvulling voor je hobby.

goodshows

Goodshows is nu gratis te downloaden uit Google Play en de App Store.

  • Goodshows

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.