Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De drie beste nieuwe games voor op je tablet #26

Geschreven door
Geplaatst op3 juli 2016, 8:00 CategorieAndroid

Elke week bekijken we de drie beste nieuwe games die je op je Android-tablet en iPad kunt spelen. Deze week onder meer het spel Caterzillar.

Caterzillar (gratis)

Deze game is al een tijdje verkrijgbaar op iOS, maar sinds deze week dus ook voor Android: Caterzillar. Dit is een platformtitel met een rups in de hoofdrol, die op elk oppervlakte blijft plakken waar hij zich op dat moment bevindt. De rest is een andere kijk op het bekende Snake: je verzamelt speciale dingen en zorgt ervoor dat je rups daarmee groeit. Onderweg dien je wel vijanden te ontwijken of verslaan, met het uiteindelijke doel een prinses in nood te redden. In totaal zijn er vier wereld en 32 levels te verkennen.

  • Caterzillar

Viridi (gratis)

Het leven kan soms stressvol zijn. Games kunnen dan een mooie uitlaatklep vormen. Maar ook games kunnen stressvol zijn, dus kunnen rustige games weer een uitlaatklep vormen. Dat is precies wat Viridi is: heel rustig. In dit spel krijg je de taak om planten te laten groeien. Het mooie is dat de planten niet zo veel zorg en aandacht als in het echt nodig hebben, dus je kunt met weinig moeite veel moois maken. Het idee achter Viridi is mensen ‘zen’ maken. Dat wil niet zeggen dat er geen consequenties zijn: de planten kunnen ook doodgaan…

  • Viridi

Reduneon (gratis)

Roquelikes heb je in allerlei vormen en maten op Android en iOS, maar Redungeon pakt enkele aspecten net weer even anders aan. De gameplay is gebaseerd op een roostersysteem; daardoor is je bewegingsvrijheid wellicht aangetast, maar je hebt wel veel meer overzicht. Verder maakt het spel gebruik van dezelfde esthetische onderdelen als de andere games in het genre, maar het ziet er wel heel gelikt uit. De dungeons in het spel worden overigens iedere keer opnieuw gegenereerd, waardoor je nooit twee keer hetzelfde level zult spelen.

  • Redungeon

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets. Check ook vooral ons game-archief, voor nog veel meer gametips.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.