Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell stopt met serie Dell Venue en OS-updates

Geschreven door
Geplaatst op1 juli 2016, 9:18 CategorieAndroid

Dell heeft laten weten te zullen stoppen met de serie Dell Venue. Ook krijgen die apparaten geen nieuwe besturingssysteemupdates meer. Wel is het zo dat de fabrikant alle andere diensten en garanties blijft naleven voor de mensen die daar nog recht op hebben.

Dell trekt stekker uit Dell Venue

Fabrikant Dell heeft bevestigd te zullen stoppen met de serie Dell Venue. Binnen die serie worden enkele tablets met zowel Android als Windows uitgebracht en de Android-tak zal geen nieuwe hardware meer ontvangen. Het lijkt er dus op dat er voor de Windows-versies dus niets veranderd. Ook is het zo dat de al verkochte Android-hardware geen nieuwe besturingssysteemupdates meer zal ontvangen, dus Android Nougat kun je helaas vergeten. Wel worden de andere garanties en diensten nageleefd, zolang dat nog moet.

Een Dell-vertegenwoordiger heeft in een e-mailbericht aangegeven waarom de fabrikant stopt met de Dell Venue Android-tablets. De vertegenwoordiger geeft aan dat de markt voor Android-tablets flink verzadigd is en dat er een verminderde vraag naar deze tabletlijn is. En dat lijkt ons ook reden genoeg om te stoppen. In de toekomst wil Dell zich blijven concentreren op de 2-in-1-tabletmarkt, een markt die de komende jaren alleen maar zal groeien. Ook worden er nog altijd Chromebooks met Chrome OS geproduceerd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.