Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook test end-to-end encryptie voor Messenger

Geschreven door
Geplaatst op8 juli 2016, 15:10 CategorieAndroid

Facebook test momenteel een feature genaamd ‘geheime gesprekken’ in Facebook Messenger, waar er gebruikt wordt gemaakt van end-to-end encryptie. De nieuwe chatoptie is nu beschikbaar voor een beperkt aantal Messenger-gebruikers.

Facebook Messenger en end-to-end encryptie

Op dit moment test Facebook Messenger een functie genaamd ‘geheime gesprekken’ (secret conversations), die gebruikmaakt van end-to-end encryptie. De feature kan nu al gebruikt worden door een beperkt aantal gebruikers en zal later deze zomer op grote basis worden uitgerold. Facebook geeft aan dat mensen het over privacygevoelige onderwerpen kunnen hebben binnen die ‘geheime gesprekken’, zoals gezondheidsproblemen of financiële informatie. WhatsApp, ook van Facebook, versleutelt alle gesprekken via de chatdienst.

Net zoals bij WhatsApp, maakt ook Facebook Messenger gebruik van het Open Whisper System’s Signal Protocol. Je kunt straks zelf aangeven welke apparaten toegang krijgen tot die ‘geheime gesprekken’. Daarnaast is het zo dat je geen gif-plaatjes of andere leuke onderdelen kunt gebruiken, maar ben je wel in staat berichten zichzelf te laten vernietigen door een timer in te stellen (zoals in Snapchat). Wanneer iedereen precies aan de slag kan gaan met die ‘geheime gesprekken’, heeft het sociale netwerk echter nog niet naar buiten gebracht.

Ook is het nog maar de vraag of alle gesprekken worden versleuteld, maar de verwachting is van niet. Dat kan er bijvoorbeeld toe leiden dat de dienst in sommige landen wordt geblokkeerd, zoals WhatsApp onlangs is overkomen.

  • Facebook Messenger
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.