Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google geeft vijfde developer preview-editie Android Nougat 7.0 vrij

Geschreven door
Geplaatst op18 juli 2016, 21:56 CategorieAndroid

Google heeft vandaag de vijfde editie van de developer preview van Android 7.0 Nougat vrijgegeven. Deze versie komt heel dicht bij de definitieve, die straks voor consumenten zal worden uitgebracht.

Nexus

Via een link heeft Google voor software-ontwikkelaars de nieuwste Androidversie beschikbaar gesteld. Ze kunnen die downloaden en er hun apps op proberen. De volgende toestellen zullen snel worden ondersteund: de Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus 9 LTE, Nexus Player, General Mobile 4G, en de Pixel C-tablet.

De eerste developer editie van Google N werd in maart uitgebracht. De tweede kwam in april, de derde in mei, en de vierde in juni. Nu is er dus de vifjde. De preview-edities verschijnen zeer regelmatig, eenmaal per maand, en steeds is er wat vooruitgang te zien.

Veel meer previews

Google pakt het dit jaar anders aan dan voorheen. Toen werd de definitieve versie voor software-ontwikkelaars tijdens de I/O conferentie voor app-makers uitgebracht. Het roer is dit jaar flink omgegooid, want Google is veel eerder begonnen met het uitbrengen van developer previews van de nieuwe software. Android 7.0 Nougat wordt deze zomer uitgebracht; eerder dan gebruikelijk. Tot dusver kwam Google altijd in het najaar met nieuwe Androidversies, altijd op een of meer nieuwe Nexus-smartphones of -tablets.

Apps

De vorige preview, de vierde, bevatte reeds alle definitieve API’s voor Android Nougat. De vijfde editie voegt voor ontwikkelaars systeemupdates voor alle ondersteunde preview-apparaten toe. Ook kunnen ontwikkelaars een emulator krijgen om hun apps te proberen vanaf een pc op het door hun gekozen toestel. Zo kunnen ze hun apps tijdig aanpassen aan de nieuwe Androidversie. Voor consumenten heeft dat het voordeel dat een update vlekkeloos moet verlopen; zoals bekend gaat Android na een systeemupdate ook alle apps updaten naar de laatste versie.

Doze on the go

Google wil graag dat app-makers hun software volledig toerusten op de nieuwe mogelijkheden van Android Nougat. Dus aan het batterij-besparende Doze on the go (waarmee het Android-apparaat in diepe slaap wordt gebracht als het in een broekzak zit), en zaken als achtergrond-optimalisaties, zoomen op het scherm, wijzigingen van app-toestemmingen enzovoorts.

Multi windows

Voorts komt Android N met ondersteuning voor meerdere ‘windows’ op het scherm, waar apps in kunnen draaien. Zo hoef je een app niet af te sluiten om naar een nieuwe te gaan, of om de mail even te checken als je met Pokémon Go bezig bent.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.