Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google introduceert spambeveiliging voor Telefoon-app

Geschreven door
Geplaatst op26 juli 2016, 10:53 CategorieAndroid

Google is begonnen met het uitrollen van een belangrijke update voor de Telefoon-app op Nexus-apparaten, waaronder de Nexus 6 en Nexus 6P. De update brengt een spambeveiliging met zich mee, die gebruikers erop kan attenderen dat een telefoontje misleidend kan zijn.

Download de update voor de Telefoon-app

Google is begonnen met het updaten van de Telefoon-app die je op de Nexus-apparaten (en toestellen van Android One) tegenkomt. De update brengt een belangrijke feature met zich mee, die voorlopig exclusief op Nexus-apparaten te gebruiken is: de spambeveiliging. Wanneer je wordt gebeld door een nummer dat staat geregistreerd als spamnummer (omdat ze misleidende info geven of zich voordoen als iemand anders of een bedrijf), dan komt er in beeld een waarschuwing te staan. Ook zie je een rode kleur, in plaats van de blauwe.

07.25_Android_SpamCall

Omdat de Telefoon-app van Google niet op alle phablets en smartphones met Android 6.0 of hoger staat (met een eerdere versie werkt de feature niet), krijgen niet alle Androids toegang tot deze feature. Zeker de toestellen van andere fabrikanten niet, die worden geleverd met een eigen telefoonapplicatie. Voordat je aan de slag kunt met de nieuwe functie (die dus nog onderweg is naar je smartphone of phablet), dien je wel Beller-ID ingeschakeld te hebben. Google heeft daarvoor een handig stappenplan online gezet.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.