Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google kondigt Emergency Location Service voor Android aan

Geschreven door
Geplaatst op26 juli 2016, 9:25 CategorieAndroid

Google heeft Emergency Location Service aangekondigd voor Android. Deze dienst kan je locatie naar de nooddiensten sturen wanneer dat nodig is. Wanneer je bijvoorbeeld belt met 112, dan kunnen zij direct zien waar je je op dat moment bevindt.

Emergency Location Service voor Android

Google heeft aangekondigd dat Android is voorzien van een dienst die mogelijk je leven kan redden: Emergency Location Service. Deze service zit binnen Google Play Services en werkt vanaf Android 2.3, waardoor het gros van de Android-toestellen dus toegang heeft tot de feature. In tegenstelling tot telefoons in huis, kunnen mobiele telefoons (waar phablets onder vallen) geen accurate locatieinformatie sturen naar de hulpdiensten, terwijl meer dan de helft van de telefoontjes wordt gemaakt vanaf een smartphone.

Daar kun je natuurlijk een aparte app voor downloaden, maar Google laat nu weten dat mensen met een Android dat niet meer hoeven te doen. Wel is het zo dat het netwerk waar je je op dat moment op bevindt, de feature moet ondersteunen. Enkele bekende, wereldwijde netwerken, doe er gelukkig al aan mee (zoals Vodafone en Tele2). Emergency Location Service maakt gebruik van wifi, gps en de telefoonmasten om een nauwkeurige locatie vast te stellen. Deze info wordt overigens niet gedeeld met Google en is puur voor de hulpdiensten.

Momenteel wordt de dienst alleen nog in het Verenigd Koninkrijk en Estland ondersteund.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.