Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Nexus 9 krijgt geen ondersteuning voor Vulkan-api

Geschreven door
Geplaatst op22 juli 2016, 10:25 CategorieAndroid

De Google Nexus 9 zal niet worden voorzien van ondersteuning voor de Vulkan-api en dat terwijl de hardware daar eigenlijk wel toe in staat is. Dat heeft Google bevestigd tijdens een AMA (Ask Me Anything) op het forum Reddit, waar er ook vragen werden gesteld over Nougat.

Geen Vulkan-api voor de Google Nexus 9

In november 2015 kondigde Google aan dat Android ondersteuning zou krijgen voor de Vulkan-api, een api die graphics mooier moet maken op mobiele apparaten. Veel mensen raakten daarom enthousiast. Helaas blijkt nu dat de Google Nexus 9, een tablet uit 2014, de update niet zal ontvangen. Deze informatie is bevestigd door Google tijdens een AMA (Ask Me Anything) op het forum Reddit. Toen de vijfde developers preview werd vrijgegeven voor de Nexus 9, schitterde de ondersteuning ook al in afwezigheid.

Nu is de kogel dus door de kerk. Het is een aparte beslissing van Google, aangezien de hardware prima in staat zou moeten zijn de api te ondersteunen. Een tablet met vergelijkbare hardware is de Nvidia Shield Tablet, en die ondersteunt de nieuwe drivers weer wel. Zowel de Shield Tablet als de Google Nexus 9 hebben dezelfde gpu (graphics processing unit), dus technisch gezien zou het wel mogelijk moeten zijn. Helaas heeft Google niet laten weten waarom de ondersteuning er niet aan komt. De Pixel C heeft de support overigens wel gekregen.

  • Delen:
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.