Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Now on Tap maakt vertalen van ieder scherm mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op7 juli 2016, 10:07 CategorieAndroid

Google heeft zijn app Google Now on Tap opnieuw voorzien van een update. De app, die gebruikt kan worden door gebruikers van Android 6.0 Marshmallow die hun toestel in het Engels hebben staan, kan vanaf de nieuwe update iedere pagina vertalen. Ook kan de app vanaf nu QR-codes en streepjescodes lezen. Het derde nieuwtje van de app-update is een optie waarmee gebruikers meer kunnen ontdekken over onderwerpen die hun interesseren.

Vertaal tekst van ieder scherm

Met meerdere apps is het anno 2016 mogelijk om tekst van een webpagina te vertalen, maar Google Now on Tap gaat een stap verder. Met zijn nieuwste mogelijkheid kun je voortaan ieder scherm vertalen. Of je nou in een app zit of op een webpagina, de applicatie van Google lost het voor jou op. Om aan de vertaalbutton te komen, hoef je slechts enkele seconden de home-button ingedrukt te houden. Zodra je vervolgens op ‘Translate this screen’ klikt, kun je de vertaling lezen. Op dit moment is deze vertaalfunctie te gebruiken in de talen Engels, Frans, Italiaanse, Duits, Spaans, Portugees en Russische. Zelfs reviews in Google Maps kunnen vanaf nu dus vertaald gaan worden.

QR-codes en streepjescode scannen

Een andere nieuwe optie is dat je vanaf nu QR-codes en barcodes kunt scannen met de app van Google. Als je bijvoorbeeld aan het winkelen bent en je komt een boek tegen, dan kun je de streepjescode daarvan scannen. Vanaf dat moment ontvang je, waar mogelijk uiteraard, een overzicht met onder andere gebruikerservaringen.

Meer ontdekken over onderwerpen die jou interesseren

Mocht je voortaan een scherm openen dat bijvoorbeeld over astronauten gaat, dan kun je op de ‘Discover’-button klikken van Google Now on Tap. Vanaf dat moment krijg je content die jou het een en ander kunnen leren over het onderwerp. Van YouTube-filmpjes tot relevante nieuwsberichten. Google belooft zijn gebruikers overigens ook alvast dat er meer updates onderweg zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.