Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play toont nu de correcte app- en updategrootte

Geschreven door
Geplaatst op25 juli 2016, 9:56 CategorieAndroid

Google Play, de digitale winkel van het Android-besturingssysteem, laat voortaan de correcte grootte van een game, app of update zien op de app-pagina. Een nieuwe algoritme moet er overigens voor zorgen dat die updates in formaat worden beperkt.

Google Play toont nu de correcte app- en updategrootte

Google weet dat app-ontwikkelaars voor Android de laatste tijd steeds vaker updates uitbrengen voor hun applicaties. En om ervoor te zorgen dat consumenten niet zomaar door hun databundel gaan wanneer er over het mobiele netwerk wordt geüpdatet, heeft het bedrijf enkele wijzigingen gedaan aan Google Play, de digitale winkel voor Android. Zo laat de pagina voor de app of game in kwestie nu precies zien hoe groot zo’n app is. Ook kun je meteen checken wat de grootte is van de update die je op het punt staat te downloaden.

Die informatie vind je door even naar beneden te scrollen. Je ziet dus niet de grootte van het apk-bestand, maar het aantal mb’s of gb’s dat je in totaal moet binnenhalen. Heb je de app al, dan zie je daar de grootte van de update staan. Overigens heeft Google ook een nieuw algoritme uitgebracht voor Google Play, die ervoor zorgt dat updatebestanden in formaat worden gehalveerd. Dat betekent dus dat wanneer je een app wil updaten zonder wifi-verbinding, je dat gerust eens kunt doen. Je weet immers precies waar je aan toe bent met de info.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.