Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google start uitrol van Google Play Family Library

Geschreven door
Geplaatst op28 juli 2016, 14:08 CategorieAndroid

Google is begonnen met het uitrollen van een handige nieuwe feature voor Google Play: de optie om je aankopen met je familieleden te delen. De feature heet Google Play Family Library en komt binnenkort uit in enkele landen in Europa, maar nog niet in Nederland.

Deel je aankopen met Google Play Family Library

Google is deze week begonnen met het uitrollen van Google Play Family Library. Deze feature lijkt op een feature van Apple, genaamd Family Sharing, waarmee leden van een gezin met elkaar aankopen – zoals games, apps, films en series, maar geen muziek – kunnen delen, zodat sommige dingen niet twee keer binnen hetzelfde huishouden gekocht hoeft te worden. De dienst is nu al beschikbaar in de Verenigde Staten en komt ook naar landen als Australië, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Japan en nog meer.

Helaas zit Nederland niet bij de eerste lichting. Wanneer je meedoet met Google Play Family Library, dan kan iedereen vanaf dezelfde creditcard zijn aankopen doen. Maar je kunt ook je eigen creditcard toevoegen en je aankopen gescheiden houden van de rest (zodat niemand kan zien wat je aan Pokémon GO uitgeeft). Ook kunnen gebruikers zelf bepalen welke content wel en niet gedeeld wordt. Je kunt de aankopen bekijken of gebruiken op meerdere apparaten, zoals Androids, Chromebooks en iOS devices (maar kopen lukt daar niet).

Het is niet bekend wanneer deze feature naar Nederland komt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.