Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Toetsenbord van Android N wordt nu uitgerold

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2016, 9:42 CategorieAndroid

Het Google Toetsenbord, het standaard toetsenbord voor Android, is van een update voorzien. Versie 5.1 werd eerst gebundeld met de bèta van Android N. Nu wordt deze variant langzaamaan uitgerold naar Google Play, zodat iedereen hem straks al kan downloaden.

Download het nieuwe Google Toetsenbord op Android, van Android N

Toen de preview van Android N in mei werd vrijgegeven, kregen we ook alvast een eerste blik op wat het nieuwe Google Toetsenbord ons te bieden heeft. Zo kun je nu bijvoorbeeld thema’s instellen, waarmee je de kleur van je toetsenbord aanpast. Zat je destijds niet in het preview-programma, dan kon je natuurlijk zelf het apk-bestand downloaden en installeren, zodat je toch de nieuwe keyboard zou hebben. Nu is bekend dat Google (langzaamaan) het nieuwe toetsenbord uitrolt via Google Play. Het gaat om versie 5.1.

Mocht de uitrol je te lang duren, dan heb je alsnog de mogelijkheid het toetsenbord van Android N te downloaden als apk-bestand. Naast het uitkiezen van een nieuwe kleur voor je keyboard, kun je ook een foto als achtergrond instellen. Ook is er nu ondersteunen voor de nieuwe emoji van de Unicode Consortium, maar helaas werken die nu nog niet met Marshmallow. Ze werken alleen met Android Nougat. Zoals altijd vind je de app ook op APK Mirror. Let wel even goed op dat je de juiste versie downloadt, zodat de app correct werkt op je device.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.