Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gros van emoji voor diversiteit van Google goedgekeurd

Geschreven door
Geplaatst op15 juli 2016, 9:22 CategorieAndroid

Het gros van de emoji die Google heeft voorgesteld in mei is nu goedgekeurd door de organisatie achter de bekende plaatjes, Unicode Consortium. Dat betekent dat de mensen die Google-producten gebruiken, nu meer, diverse, emoji-poppetjes kunnen gebruiken.

Meer diversiteit in emoji is belangrijk

Afgelopen mei presenteerde zoekmachinegigant en platformhouder Google een set nieuwe emoji. Het ging hier om dertien nieuwe afbeeldingen die zowel mannen als vrouwen in verschillende beroepen plaatsten. Ook waren al die plaatjes voorzien van de verschillende huidskleuren. Het gaat hier om beroepen als een chef, politieagent en een rockster (met de bekende facepainting van David Bowie). In totaal wilde Google dertien plaatjes goedgekeurd krijgen, maar het Unicode Consortium keurde er uiteindelijk elf goed.

Dat betekent dat we binnenkort een update kunnen verwachten op Android en andere Google-producten waar de populaire emoji op gebruikt kunnen worden en dat de mensen straks meer keuze hebben uit de verschillende beroepen, in combinatie met geslacht en huidskleur. Daarnaast komen er ook nog eens 33 andere varianten van bestaande emoji-afbeeldingen bij, waarmee het representatiegehalte flink wordt verhoogd en niemand hoeft te denken dat ze worden overgeslagen. Voorheen was de keuze uit vrouwelijke emoji nogal beperkt.

En met deze update presenteert Google een aantal nieuwe opties, zodat niemand zich vergeten hoeft te voelen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.