Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Honor V8 Max met 6,6-inch scherm wordt phablet die tegen tablet aan schurkt

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2016, 22:56 CategorieAndroid

Honor, het budgetmerk van Huawei, is bezig met de Honor V8 Max. Dit is een phablet met een 6,6-inch scherm. Hij kan ook op de markt worden gebracht als Honor X3, dat is nog onzeker.

Honor zoekt grens met tablet op

Een phablet met zo’n groot scherm is bijna een tablet. Honor zoekt duidelijk de grens van het mogelijke op. Op 11 juli zou Huawei een speciaal Honor-evenement houden in thuisland China. Daar zou deze nieuwkomer samen met de Honor 8 debuteren.

Over de nieuwe phablet is nog niet zoveel bekend. De TENAA, de Chinese telecomwaakhond, heeft het toestel echter al gecertificeerd en dat heeft in ieder geval wat renders van het nieuwe toestel opgeleverd. Verdere details, behalve het enorme scherm, zijn nog schaars.

Quad HD-resolutie

Wat erover bekend is, is dat het 6,6-inch scherm een Amoledscherm wordt met een quad HD-resolutie. Voorts loopt het op een Kirin 950 processor, die acht kernen heeft en het snelste beestje is dat Huawei nu zelf produceert. De processor zou worden geklokt op 2,3Ghz en wordt vergezeld door 3GB ram.

Voorts komt deze Honor-phablet met 32GB opslaggeheugen en dat kan worden uitgebreid via een micro sd-kaart. De achtercamera biedt een resolutie van 13 megapixel, en aan de voorkant treffen we een 8-megapixelcamera aan voor de selfies.

4400 mAh batterij

Er kunnen in China twee simkaarten in worden gestoken, die zowel met 4G lte als met VoLTE kunnen omgaan. De batterij is zoals te verwachten valt een flink exemplaar, dat 4400 mAh aan stroom biedt.

De phablet loopt op Android 6.0 en krijgt hier overheen de EMUI 4.0-interface, die Huawei zelf heeft ontwikkeld, en die aardig wat functies uit de iPhone heeft overgenomen.

De onzekerheid over de naamgeving kan betekenen dat het toestel simpelweg onder die twee namen naar verschillende markten wordt gebracht. Het is nog niet helder of Honor de V8 Max of de Honor X3 in Nederland gaat verkopen. Over de prijzen horen we waarschijnlijk meer op 11 juli, als dit toestel zou worden gepresenteerd.

  • Delen:
Honor 5X
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.