Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei heeft duidelijk doel: 140 miljoen smartphones verkopen

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2016, 12:28 CategorieAndroid

Even zong het gerucht rond dat Huawei een van zijn doelstellingen wilde bijstellen. Aan al die geruchten is inmiddels ook alweer een eind gekomen. Het is Kevin Ho, de productmanager van het bedrijf, dat orde op zaken heeft gesteld. De productmanager sprak tegenover DigiTimes over de doelstelling van het Chinese bedrijf.

De doelstelling van Huawei

Huawei wil dit jaar dertig procent meer smartphones verkopen dan in 2015 het geval was. Waar een jaar geleden 108 miljoen smartphones over de toonbank vlogen, heeft het Chinese bedrijf voor 2016 een doelstelling vastgesteld van 140 miljoen verkochte exemplaren. Gezien de cijfers van het eerste kwartaal, lijkt de partij uit China op de goede weg om haar doelstelling te halen. In het eerste kwartaal van dit jaar werden namelijk fors meer smartphones verscheept dan in dezelfde periode een jaar eerder. Volgens het eerdergenoemde medium was er een verschil van 74 procent te bespeuren. In totaal werden er in de eerste drie maanden van 2016 28,3 miljoen smartphones door het Chinese merk verscheept.

De productmanager deed overigens ook gelijk uitspraken over de Huawei P9 en de phablet Huawei P9 Plus. Beide toestellen, die sinds april 2016 ook in Nederland zijn te verkrijgen, vlogen in de afgelopen twee maanden massaal over de toonbank. Volgens Ho werden er al 2,6 miljoen exemplaren verkocht.

  • Delen:
Huawei P9 Plus
Android Marshmallow (6.0)
Huawei Mate 8
Android Marshmallow (6.0)
Huawei Mate S
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.