iOS 10 waarschuwt gebruikers voor natte Lightning-connector

21 juli 2016 1 Minuut 0 Reacties
iPhone-6s-Plus

iOS 10 lijkt gebruikers ook te gaan waarschuwen als de Lightning-connector nat is geworden. Dat heeft Engadget naar buiten gebracht. EverythingApplePro heeft een video gemaakt van de optie.

Het is Engadget opgevallen dat in de recente bèta van iOS 10 een handige optie is opgenomen. Mocht de Lightning-connector van jouw iPhone nou nat zijn geworden, dan kan de nieuwste versie van het besturingssysteem van Apple je waarschuwen. Zodra je de kabel dan aan de smartphone connect, krijg je direct een melding dat de kabel verwijderd moet worden om je toestel te beschermen. De melding kan ook genegeerd worden.

iOS 10 waarschuwt voor natte Lightning-connector

Anno 2016 is het geen groot probleem meer om een smartphone te vinden die waterbestendig is. Een telefoon die je waarschuwt wanneer er vochtigheid is ontdekt in je Lightning-poort, is echter zeldzamer te noemen. Met iOS 10 lijkt dit binnenkort een fluitje van een cent te worden. Uit recente bètas blijkt namelijk dat de nieuwste versie van iOS een waarschuwing kan geven zodra er een vloeistof is ontdekt in de poort. Op die manier krijgen gebruikers de kans om hun smartphone te redden door hem te laten drogen.

Tot op heden is de functie ontdekt op nieuwe iPhones, waartoe ook de 6s Plus en de 6s behoren. Ongetwijfeld zullen we binnenkort meer te weten gaan komen over de functie, gezien het feit dat Engadget contact heeft gezocht met Apple om het een en ander toegelicht te krijgen. Wordt dus vervolgd…

Reacties (0)