Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 9 staat nu op 86% van alle iOS-apparaten

Geschreven door
Geplaatst op25 juli 2016, 9:31 CategorieBesturingssystemen

Apple heeft bekendgemaakt dat iOS 9 nu op 86 procent van alle iOS-apparaten staat. Dat is alvast een mooie basis voor wanneer iOS 10 gelanceerd wordt. Apple bereikt deze mijlpaal tien maanden nadat de update voor het besturingssysteem gelanceerd werd.

iOS 9 staat nu op 86% van alle iOS-apparaten

Eerder deze maand maakte Google bekend dat Android 6.0 Marshmallow, de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem, momenteel op 13,3 procent van alle Android-apparaten met toegang tot Google Play staat. Dat staat in schril contrast met wat Apple heeft gepresteerd met iOS 9, die na tien maanden op 86 procent van alle iOS-apparaten geïnstalleerd staat. Beide systemen werd vlak na elkaar uitgebracht (het nieuwe iOS kwam drie werken voor het nieuwe Android uit) en hebben dus ongeveer evenveel tijd gekregen.

Natuurlijk moet je bedenken dat er meer Androids beschikbaar zijn dan iOS-devices en dat een lager percentage van een hoger aantal apparaten meer devices kan opleveren dan een hoger percentage op een lager aantal smart devices. Daarbij komt dat Android een open OS is en fabrikanten er voor kunnen kiezen hun systemen te updaten of niet, terwijl iOS juist gesloten is en vanuit één bedrijf wordt aangestuurd. De verschillen zorgen hier voor de nuances. Eind dit jaar moet iOS 10 verschijnen; iOS 9 zorgt in elk geval voor een goede basis.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.