Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPad vaker verkocht dan tablets van Microsoft en Samsung

Geschreven door
Geplaatst op29 juli 2016, 10:00 CategorieAndroid

Uit onderzoek blijkt dat Apple meer iPads heeft verkocht in het afgelopen financiële kwartaal dan Microsoft, Samsung en Amazon gecombineerd. De markt voor tablets daalt al een tijdje, maar Apple lijkt dus nog steeds de meeste tablets te verkopen.

iPad is bijna tien miljoen keer verscheept afgelopen kwartaal

Apple heeft bekendgemaakt dat de iPad (als productlijn en niet een specifiek model) 9,95 miljoen keer verscheept is in het afgelopen kwartaal (maart tot en met juni). Hoewel het aantal verscheepte tablets al tien kwartalen daalt voor het bedrijf, blijft de line-up toch sterk overeind staan. Want wat blijkt uit onderzoek: de iPad-tablet verkoopt beter dan de tablets van Samsung, Amazon en Microsoft bij elkaar. Die bedrijven hebben in dezelfde periode namelijk respectievelijk zes miljoen, 2,2 miljoen en 700 duizend stuks verscheept.

Dat komt neer op ongeveer 9,5 miljoen exemplaren (naar boven afgerond), wat nog steeds 450 duizend stuks onder het resultaat van de iPad komt. En ondanks het feit dat de tabletmarkt al maanden verslechtert, heeft Apple voor het eerst meer omzet gegenereerd met zijn iPads. Dat heeft het bedrijf onder meer te danken aan de hogere prijs van de iPad Pro-modellen, maar de iPad Air 2 heeft de omzet echt een duw gegeven sinds de prijsdaling. In totaal zijn er in het afgelopen kwartaal 33,54 miljoen tablets verscheept.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10
Samsung Galaxy Tab S2 9.7
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.