Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft reviseert Authenticator voor Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op26 juli 2016, 8:59 CategorieAndroid

Microsoft heeft aangekondigd de app Authenticator te willen reviseren voor Android en iOS, waardoor tweestapsverificatie iets toegankelijker moet worden. Je kunt hiervoor zelfs je Apple Watch of Samsung Gear S2 voor gebruiken.

Microsoft reviseert Authenticator voor Android en iOS

Microsoft heeft aangegeven dat applicatie Authenticator te willen reviseren. Volgende maand krijgt de app een nieuwe interface en nieuwe features. Hoewel Microsoft tweestapsverificatie altijd al op Android ondersteunde, was de support op iOS altijd karig. Daar komt vanaf 15 augustus dus verandering in wanneer de update wordt gelanceerd, aangezien je dan kunt inloggen met een aantal externe bronnen en diensten. Met een Microsoft Account (Outlook, Hotmail, et cetera) kun je straks inloggen met je Apple Watch, bijvoorbeeld.

Ook kan dat straks met de Samsung Gear S2-smartwatch, of een andere Samsung Gear-wearable. Het werkt als volgt: wanneer je gebruik wil maken van tweestapsverificatie, dan stuurt de smartphone of tablet een notificatie naar een wearable (bijvoorbeeld), waar je met een simpele tap de gegevens kunt controleren en bevestigen. Deze methode lijkt op die van Google, maar is zelfs nét even sneller, omdat je de app niet hoeft te openen en alles via de notificatie geregeld wordt. Ook komt er ondersteuning voor je vingerafdruk aan, aldus Microsoft.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.