Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft werkt aan een nieuwe Surface-tafel of all in one-pc’

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2016, 14:31 CategorieWindows

 

Microsoft zou achter de schermen werken aan een nieuwe Surface-tafel. Het concept uit 2005, waarbij een tafel als een soort gigantische tablet wordt gebruikt, zou worden herhaald in een nieuwe versie.

Slimme tafel…

Dat is althans te horen in de geruchtenmachine over de nieuwe ‘Surface’  waar Microsoft aan zou werken. Naast de Surface Pro 5, een nieuwe Windowstablet die dit najaar uit moet komen, komen er meer producten onder deze naam. Surface werd als naam het eerst gebruikt voor de grote tabletachtige tafel met een kolossaal aanraakscherm met een diagonaal van 76 centimeter, of 30 inch.

…of een All in one PC

Het is echter ook mogelijk dat Microsoft de plannen aanpast en toch gaat voor een grote all in one-pc, met aanraakscherm, of allebei: een tafel en een all in one-pc.

Niet nader genoemde bronnen van Tablet-news hebben gemeld dat het bedrijf het nieuwe product in het derde kwartaal dit jaar wil presenteren en dat het is bestemd voor de woonkamer. Het nieuwe apparaat zou op de nieuwe Kaby Lake 14 nanometer CPU lopen, de opvolger van de Skylake-processorserie. De geruchten spreken van een modern en elegant design en het wordt omschreven met een modern meubelstuk of een premium apparaat.

Smart home hub

Dat is alles wat er nu zo’n beetje bekend is over de plannen van Microsoft. Wellicht is het een nieuwe Surface-tafel, wellicht een all in one-pc, wellicht allebei. Op het gebied van all in one-pc’s zijn Apple met de 27-inch iMac en Lenovo met de Yoga Home 900 PC marktleiders. Ook Dell heeft met de XPS 27-serie een aantal ijzers in het vuur op dit gebied.

De geruchten melden verder alleen nog dat als het een slimme tafel wordt, die waarschijnlijk ook de rol van hub voor andere apparaten in het huishouden krijgt. Het centrum van je smart home, zogezegd. Hoe Microsoft dat precies ziet, moet allemaal nog blijken.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.