Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Motorola brengt geen maandelijkse beveiligingsupdates uit

Geschreven door
Geplaatst op27 juli 2016, 9:00 CategorieAndroid

Fabrikant Motorola heeft aangegeven geen maandelijkse beveiligingsupdates te zullen uitbrengen voor zijn Android-toestellen, ook al doen Samsung en Google dat bijvoorbeeld wel. Volgens het bedrijf is het niet heel efficiënt om maandelijks updates uit te brengen.

Geen maandelijkse beveiligingsupdates van Motorola

Motorola heeft eindelijk laten weten hoe het bedrijf met de beveiligingsrisico’s op Android wil omgaan. De fabrikant heeft aangegeven dat er geen maandelijkse beveiligingsupdates zullen worden uitgebracht voor de Moto G- of Moto Z-lijn, omdat het simpelweg geen efficiënte manier van distributie is. Dit betekent echter niet dat nieuwe toestellen als de Moto Z en de Moto Z Force helemaal geen updates met betrekking tot beveiliging zullen ontvangen, maar die updates worden gebundeld met grotere software-updates.

Dat betekent dus dat toestellen van Motorola altijd een hoger veiligheidsrisico zullen lopen, terwijl toestellen van onder meer Samsung en Google dus wél maandelijks beveiligingsupdates ontvangen en daardoor beter beschermd zijn tegen nieuwe bedreigingen. Dit is wat een vertegenwoordiger van het bedrijf tegenover de website Ars Technica heeft gezegd.

Motorola understands that keeping phones up to date with Android security patches is important to our customers. We strive to push security patches as quickly as possible. However, because of the amount of testing and approvals that are necessary to deploy them, it’s difficult to do this on a monthly basis for all our devices. It is often most efficient for us to bundle security updates in a scheduled Maintenance Release (MR) or OS upgrade.

Op moment van schrijven hebben zowel de Moto X als de Moto Z de beveiligingsupdate van mei geïnstalleerd. De toestellen lopen dus twee maanden achter.

  • Delen:
Motorola Moto Z
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.