Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Neppe versie Pokémon GO infecteert Androids

Geschreven door
Geplaatst op18 juli 2016, 10:40 CategorieAndroid

Er is een neppe versie van Pokemon GO in omloop op Google Play, die al enkele Androids heeft geïnfecteerd. Download de game alleen uit Google Play en let goed op de ontwikkelaar. De app in kwestie heeft Pokémon GO Ultimate en is dus een neppe variant van het spel.

Download Pokemon GO Ultimate niet

Er is een malafide variant van het Pokemon GO-spel ontdekt, genaamd Pokémon GO Ultimate. Deze versie zorgt ervoor dat je telefoon of tablet wordt afgesloten, zodat je er niet meer bij komt. Je kunt het probleem alleen oplossen door Android Device Manager te gebruiken of door de batterij te verwijderen. Wanneer je het toestel opnieuw hebt opgestart, zal de app een andere naam hebben gekregen (PI Network) en op de achtergrond blijven draaien. Daar zal het ondertussen op advertenties klikken, zodat er omzet gegenereerd wordt.

Eerder waren er al twee andere malafide versies opgedoken, genaamd Guide & Cheats for Pokemon Go en Install Pokemongo. Deze apps willen met bangmakerij ervoor zorgen dat mensen geld uitgeven, wat ze in eerste instantie wellicht niet van plan waren. Gelukkig is GO nu wel degelijk te downloaden vanuit Google Play, ook voor Nederlanders. De reden dat deze apps in Google Play verschenen, heeft mogelijk te maken met het feit dat het spel nog niet in elk land verkrijgbaar is en mensen heel graag willen spelen en daardoor minder opletten.

Dan kun je zomaar een verkeerde versie downloaden en je toestel infecteren met malafide software. Altijd goed opletten dus. Let bijvoorbeeld op de ontwikkelaar en de gebruikte naam, maar ook de recensies. En als je het niet vertrouwt, niet downloaden.

  • Pokémon Go
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.