Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Cube i7 Book is convertible met Intel Skylake-processor voor lage prijs

Geschreven door
Geplaatst op3 juli 2016, 15:10 CategorieWindows

De hier vrij onbekende Chinese tabletmaker Cube heeft de Cube i7 aangekondigd. Deze tablet, een convertible, is uitgerust met een Intel Skylake m3-6Y30 processor, die van 0.9GHz tot 2.2GHz geklokt kan worden.

Cube i7 nu voor te bestellen

De Cube i7 is nog niet te koop, maar binnenkort wel. Bij de Chinese importwinkel Gearbest kan hij nu al worden voorbesteld. De tablet kost daar momenteel 347 euro, een stuk lager dan de duizend euro die directe concurrenten van bekendere merken kosten. De HP Spectre X2 is bijvoorbeeld met dezelfde processor uitgerust, en ook de onlangs gepresenteerde Asus Zenbook Flip.

Windows 10 en Wacom-technologie

Net als deze bekendere convertibles loopt ook de Cube i7 op Windows 10. Het scherm is van Wacom-technologie voorzien. De tablet wordt optioneel geleverd met een stylus waarmee heel precies op het scherm kan worden geschreven en getekend.

Cube i7 gearbest

Los toetsenbord en styluspen

De processor is ververst ten opzichte van de eerdere Cube i7, die begin vorig jaar op de markt kwam. Het IPS-scherm biedt goede kijkhoeken en heeft een resolutie van 1920×1080 pixels. Het blijft dezelfde grootte houden als zijn voorganger; 10,6-inch. Er kan een los toetsenbord bij worden besteld. De vorige versie van de tablet had een toetsenbord dat niet los kon.

Geen dual-boot

De Cube i7 Book bezit 4GB ram om de dual-core processor te ondersteunen, en Intel HD Graphics Gen9. Windows 10 is hier het gekozen besturingssysteem. Dus dit is geen dual-boot tablet zoals die vaak uit China komen tegenwoordig, met zowel Android als Windows. Dat biedt het voordeel dat de 64GB ssd-schijf niet hoeft te worden opgesplitst tussen twee besturingssystemen, alles is beschikbaar voor Windows. Het geheugen kan met een sd-kaart worden uitgebreid.

Zowel het toetsenbord als de styluspen moeten los worden bij besteld; ze zitten niet standaard bij de tablet.

Wil je meer weten over onze ervaringen met Chinese tablets? Dan kun je onze reviews nalezen over de:

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.