Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nintendo overweegt gamecontroller voor mobiele apparaten’

Geschreven door
Geplaatst op6 juli 2016, 9:03 CategorieAccessoires

Nintendo overweegt een gamecontroller voor smartphones en tablets te maken, wanneer blijkt dat het huidige aanbod niet toereikend is voor actiespellen. Dat geeft Shinya Takahashi aan, als verantwoordelijke voor het smart device development-team bij de gevierde gameontwikkelaar.

Maakt Nintendo een controller voor tablets?

Mocht het nodig zijn, dan zal Nintendo wellicht een gamecontroller gaan maken voor smartphones en tablets. Dat zegt althans Shinya Takahashi, als verantwoordelijke voor het smart device development-team bij de gevierde gameontwikkelaar. Takahashi meldt dat het bedrijf kijkt naar zowel soft- als hardware voor mobiele apparaten, tijdens een vergadering met investeerders.

Physical controllers for smart device applications are available in the market and it is possible that we may also develop something new by ourselves. I believe Nintendo’s way of thinking is to look at whether action games are really not impossible (without a physical controller for smart device applications) to create and how we can make it happen to create such a game.

Op dit moment zijn er dus nog geen plannen voor zo’n fysieke controller aangekondigd. Wel weten we dat de gameontwikkelaar binnen nu en maart 2017 nog vier games zal uitbrengen, waaronder van Animal Crossing en Fire Emblem – twee games waar je niet direct een controller voor nodig hebt. In ons artikel over gameseries die zich zouden thuis voelen op een tablet, komen we wel kandidaten voor een controller tegen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.