Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia werkt aan nieuwe Shield-tablet

Geschreven door
Geplaatst op17 juli 2016, 19:12 CategorieAndroid

Steeds meer details over de nieuwe Shield-tablet van Nvidia verschijnen online. Dit weekend maakte de Amerikaanse elektronicawaakhond FCC nieuwe details bekend. Die geven aan dat de nieuwe tablet waarschijnlijk een 8-inch scherm krijgt.

8-inch tablet

Dat valt af te leiden uit de omvang van de tablet: 8,6 x 4,8 x 0,3 inch. Het wordt dus een model dat qua omvang tussen de grote en de kleine tablets in valt.

Speciaal voor gamers

Andere details waren al uitgelekt, en die geven aan dat de nieuwe Shield loopt op Android 5 Lollipop. Het typenummer van de ‘game-tablet’ is P2523. De Wi-Fi Alliance heeft al eerder geregistreerd dat deze tablet over alle voorkomende wifi-soorten beschikt, zowel 2,4 als 5Ghz,  en bluetooth 4.1.

Tegra X1-processor

De hardware van de tablet draait geheel om de Tegra X1-processor die door het bedrijf zelf is ontwikkeld. Deze processor is speciaal voor gamers ontwikkeld. De Tegra X1 is een vierkernige, 64-bit processor die wordt geholpen door een grafische processor met 256 kernen. Deze processors zijn in staat om een 4K-scherm aan te sturen, maar over het scherm is nog niets bekend.

Eind dit jaar op de markt

Te verwachten valt dat Nvidia deze nieuwe Shield-tablet ergens in november of december op de markt zal brengen, in de voor consumentenelektronicafabrikanten belangrijke feestmaand.

Update voor eerste Shield

In 2014 bracht Nvidia de eerst Shield-tablet op de markt (hierboven afgebeeld), met een Nvidia Tegra K1-processor. Die tablet had eveneens een 8-inch scherm met een resolutie van 1900×1200 pixels. Onlangs is voor deze tablet nog een update uitgebracht.

  • Delen:
Nvidia Shield Tablet
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.