Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

One Education is scholierentablet én scholierenlaptop in één

Geschreven door
Geplaatst op3 juli 2016, 14:11 CategorieWindows

Het Australische bedrijf One Education heeft met de Infinity One speciaal voor scholieren en studenten een kleurige hybride op de markt gebracht, die als laptop en als Windows 10-tablet kan dienen. In Australië kost deze convertible 238 dollar, oftewel 209 euro.

Product voor schooljeugd

De tablet/laptop wordt echter vooralsnog alleen in Australië verkocht. Eigenlijk is dit al de tweede poging van het startende bedrijf om met een product voor de jeugd te komen. Eerst werd geld gezocht voor een modulaire laptop, waar allerlei onderdelen – zelfs het scherm – losse upgrades van konden krijgen. Maar de crowdfundingcampagne op Indiegogo heeft onvoldoende geld opgebracht.

Infinity One b

Styluspen

Nu is One Education, een bedrijf zonder winstoogmerk, dan maar begonnen met een niet-modulaire laptop, die als enige aanpassing wel in een tablet kan worden veranderd door het toetsenbord er af te koppelen. De tablet kan ook bediend worden met een meegeleverde styluspen.

10.1-inch scherm en Intel Atomprocessor

De nieuwe Infinity One laptop komt in Australië volgende maand op de markt. De tablet heeft een 10.1-inch aanraakscherm met een resolutie van 1280×800 pixels. Er zit een Intel Atom-processor in met vier kernen en een kloksnelheid van maximaal 1,92Ghz. Die snelheid geeft waarschijnlijk aan dat het hier gaat om de Atom Zx5-Z8350. De processor wordt geholpen door 2GB ram en er zit 64GB opslaggeheugen in. De batterij meet 7500 mAh. Het toetsenbord kan geheel los worden gemaakt van de tablet.

Infinity One c

Macrolens

De stylus wordt geleverd in een houder aan de zijkant van de tablet en er zit een macro-lens bij, die over de camera kan worden gezet. De achtercamera heeft een resolutie van 5 megapixel, die aan de voorkant 2 megapixel. De tablet voorziet in een micro sd-kaartsleuf, een micro hdmi-poort, en usb 2.0 en usb 3.0-poorten

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.