Ontwikkelaar draait Windows-software op Android en Chromebook

18 juli 2016 1 Minuut 0 Reacties
windows-chromebook

Het is een ontwikkelaar gelukt Windows-software te laten draaien op een Chromebook. Het gaat hier om een Chromebook-apparaat met een Intel-chip. Binnenkort is het wellicht mogelijk dat we allemaal Windows-apps op Android en Chrome OS kunnen laten draaien.

Ontwikkelaar draait Windows-software op Android en Chromebook

Ontwikkelaar CodeWeavers is het gelukt om Windows-apps op Android en Chromebooks te laten draaien. Het bedrijf heeft daarvoor CrossOver ontwikkeld, gebaseerd op het open source project Wine, een gelicenseerd product waarmee Mac- en Linux-eigenaars Windows-apps op hun apparaten kunnen afspelen zonder dual boot of virtual machines. Momenteel wordt er ondersteuning voor Android ontwikkeld en CodeWeavers is het nu al gelukt Windows-apps op een Chromebook-apparaat af te spelen dankzij de Android-appondersteuning.

Het is nogal een omweg als je er over nadenkt: Chrome OS dat Android nodig heeft om Windows-apps te draaien. De bovenstaande video laat een Intel-based Chromebook zien die de game Limbo speelt via Steam (ja, het spel is ook verkrijgbaar voor Android, maar toch leuk). CrossOver biedt ondersteuning aan voor DirectX 9, muizen, toetsenborden en geluid. Momenteel werkt de ondersteuning alleen op Chromebooks en Android-apparaten, zoals tablets, die onder de motorkap een chip van Intel hebben.

Gelukkig is het zo dat het gros van de Chromebooks op Intel draaien.

Reacties (0)