Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Plex lanceert UWP-app voor Windows 10

Geschreven door
Geplaatst op19 juli 2016, 8:55 CategorieApplicaties

Plex heeft deze week een nieuwe versie van de Windows 10-applicatie gelanceerd, die is gebaseerd op het principe van het Universal Windows Platform. Dat betekent dat de app nu op meerdere platformen met een betere user interface gebruikt kan worden.

Download Plex als UWP-app

Mocht je thuis een NAS met genoeg films en series daarop hebben staan, dan is de kans groot dat je de applicatie Plex gebruikt om die content mee af te spelen. Dit is een app die kan communiceren met alle mediabronnen en de media op een overzichtelijke manier in beeld kan brengen, waardoor je binnen no-time content van het ene naar het andere apparaat streamt. Nu is er een nieuwe versie voor Windows 10 beschikbaar, die je nu kunt downloaden vanuit de Windows Store, die is gebaseerd op het principe van het Universal Windows Platform.

Het feit dat we nu met een UWP-app te maken hebben, betekent dat we de app nu op verschillende apparaten met afwijkende schermformaten kunnen gebruiken, zonder dat het ten koste gaat van de user interface. Die scalet namelijk mee op basis van de schermgrootte van het apparaat dat je gebruikt (nog niet op Windows 10 Mobile, maar dat komt later). Wel kun je gebruikmaken van Continuum binnen Windows 10, mocht je dat nodig vinden – helemaal handig wanneer je over een goede phablet beschikt en vaak de app Plex gebruikt.

  • Plex
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.