Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pokémon GO behaalt in 2 weken al 30 miljoen downloads

Geschreven door
Geplaatst op21 juli 2016, 8:26 CategorieAndroid

Het nieuwe spel Pokémon GO is hot en dat blijkt wel uit het feit hoevaak het spel inmiddels al gedownload is. Sensor Tower kwam er namelijk achter dat het spel in twee weken tijd al dertig miljoen keer is gedownload. Daarbij worden alleen de downloads uit Google Play en de App Store meegenomen.

Pokémon GO immens populair

Sinds zijn release twee weken geleden heeft Pokémon GO al voor de nodige ophef gezorgd. Ondanks dat het spel hier en daar al een flinke chaos creëerde, kunnen we echter wel stellen dat de game immens populair is. Nadat in één week al ruim tien miljoen downloads werden gepasseerd, gaat het inmiddels al om dertig miljoen downloads. Daarbij zijn alleen de App Store en Google Play meegenomen. Wegen buiten die shops om aan Pokémon GO te komen, zijn buiten beschouwing gelaten.

Ook wist het eerdergenoemde onderzoeksbureau uitspraken te doen over de omzet die tot op heden gegenereerd werd met het spel. Zo zou het inmiddels gaan om een bedrag van 35 miljoen dollar, omgerekend ruim 31 miljoen euro. Wat verder opvalt is dat spelers van het populaire spel meer tijd in de game spenderen dan aan populaire apps als Snapchat, Twitter, Instagram en Facebook. Het spel lijkt overigens ook nog lang niet over zijn hoogtepunt heen. Zo is het spel nog niet eens officieel te verkrijgen in Japan, het thuisland van de Pokémon-series.

  • Pokémon Go
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.