Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Pokémon GO heeft 2 miljoen spelers in Nederland’

Geschreven door
Geplaatst op22 juli 2016, 12:09 CategorieAndroid

Onderzoeksbureau Multiscope meldt dat er momenteel twee miljoen Nederlandse Pokemon GO spelers zijn. Dat is 700.000 meer dan een week eerder. Van alle Pokémon GO-trainers speelt de helft het spel meerdere keren per dag.

Twee miljoen Nederlandse Pokemon GO spelers

Het aantal Nederlandse spelers van het populaire augmented reality-spel Pokemon GO blijft toenemen. Vorige week stond de teller nog op 1,3 miljoen Nederlandse speler en deze week, nadat het spel officieel werd gelanceerd in ons land, staat die teller al op twee miljoen spelers. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope, onder duizend Nederlands. Van de 18-plussers in Nederland speelt op dit moment zestien procent Pokémon GO. Ruim vier op de tien (41%) van de 18-34 jarigen in Nederland spelen op dit moment het spel.

Bij de 35 tot 49 jarigen is dit maar dertien en van alle 50-plussers speelt slechts drie procent Pokemon GO. De helft van alle spelers speelt het spel meerdere keren per dag. Dertig procent speelt de game één keer per dag, de rest vaker. Daarnaast geven spelers aan (zo’n 65 procent) dat ze speciaal zijn gaan wandelen om Pokémon te kunnen vangen. Ruim vier op de tien gebruikers verwachten het spel nog minimaal een half jaar te spelen. Wellicht dat eventuele updates van het spel ervoor zorgen dat deze groep nog groter wordt.

Pokemon GO in Japan

Ondertussen is de game ook eindelijk gelanceerd in Japan. Dat kan ervoor zorgen dat de servers het wederom zwaar krijgen, aangezien de verwachting is dat een groot deel van dat land Pokémon zal gaan verzamelen. Daarnaast doen drieduizend McDonald’s-filialen mee met een commerciële promotie-actie: al die restaurants zijn te veroveren als Pokemon Gym. Wanneer gesponsorde locaties naar Nederland komen, is onbekend.

  • Pokémon Go
  • Delen:

Reacties

  1. Anoniem
    22 juli, 2016 om 12:19

    Interessante marketingoptie om die plekken te verkopen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.