Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Pokémon GO is 75 miljoen keer gedownload’

Geschreven door
Geplaatst op26 juli 2016, 10:09 CategorieGaming

Onderzoeksbureau Sense Tower heeft laten weten dat de game Pokémon GO momenteel al meer dan 75 miljoen keer gedownload is. De cijfers zijn een combinatie van de downloads op Android en iOS en dus niet alleen maar van één platform.

‘Pokémon GO is 75 miljoen keer gedownload’

Sinds de lancering van Pokémon GO op 5 juli jongstleden, is de app al meer dan 75 miljoen keer gedownload vanuit Google Play en de App Store. Dat meldt althans onderzoeksbureau Sense Tower. De game had slechts negentien dagen nodig om de mijlpaal van vijftig miljoen downloads te behalen. Ter vergelijking: een andere populaire app, genaamd Color Switch, deed er 77 dagen over. Dat is dus een mooie prestatie van de augmented reality-game, die nu nog maar in iets meer dan dertig markten gelanceerd is.

Pokémon GO heeft dus nog een lange weg te gaan (de ontwikkelaar wil op 200 markten lanceren, uiteindelijk). Eerder versloeg GO ook al gigant Supercell. GO behaalde de tien miljoen-grens sneller dan de megahit Clash Royale. Ondanks het feit dat Clash Royale al vier maanden eerder werd uitgebracht, moet deze app de mijlpaal van vijftig miljoen downloads nog zien te halen. Het meest aparte aan het succes van de Pokémon-app is misschien nog wel dat die alle succes behaalt zonder dure marketingcampagne.

  • Pokémon Go
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.