Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pokémon GO krijgt fix op iOS, maar kan game laten crashen

Geschreven door
Geplaatst op13 juli 2016, 9:24 CategorieAndroid

Niantic, de ontwikkelaar van Pokemon GO, heeft een update uitgebracht voor het privacyprobleem op iOS, maar nu is er weer een ander probleem. Voorheen was het zo dat de developer toegang kreeg tot het complete Google-profiel van de speler op dat platform.

Download de update voor Pokemon GO. Of nog even wachten?

Vroege spelers van Pokemon GO op iOS kregen geen notificatie die vertelde dat de app volledig toegang zou krijgen tot je Google-profiel, in plaats van alleen de benodigde onderdelen. Dat is natuurlijk vreemd, helemaal in een wereld waarin we zo letten op onze privacy. Vandaag is er echter een update beschikbaar die dat probleem moet oplossen voor de iOS-applicatie. Nu krijgen nieuwe gebruikers te zien welke info wordt gebruikt. Oude gebruikers dienen nog even de toegang tot alle info te ontzeggen op hun persoonlijke Google-profielpagina.

Volg daarvoor de volgende stappen.

  1. Ga naar je Google-profiel
  2. Onder Inloggen & Beveiliging ga je naar Gekoppelde apps en sites
  3. Klik op Apps beheren en zoek Pokemon GO op
  4. Klik op de game en verwijder de applicatie
  5. Start het spel opnieuw op en log in met je Google-account
  6. Geef aan dat je het er mee eens bent
  7. Klaar: je tot nu toe opgeslagen vorderingen zullen overigens niet verwijderd worden

Let echter wel op wanneer je niet inlogt met je Google-account. Wanneer je inlogt met Pokémon Trainer Club, dan kan deze update ervoor zorgen dat je geen toegang meer krijgt tot de game. Daar zorgt een bug in de game voor. Het is niet bekend wanneer Niantic hier een patch voor uitbrengt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.