Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pokémon GO krijgt toegang tot compleet Google-profiel op iOS

Geschreven door
Geplaatst op12 juli 2016, 8:58 CategorieApplicaties

Wanneer je Pokemon GO op iOS gebruikt, dan heeft de applicatie de complete toegang tot je Google-account. Je mail zal zelfs gelezen worden. Maar ontwikkelaar Niantic heeft aangegeven aan een fix te werken, want dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Pokemon GO krijgt meer toegang op iOS dan op Android

Pokemon GO is een ontzettend populair spel waarin je in de echte wereld de populaire Pocket Monsters kunt vangen. Voordat je dat kunt doen, dien je een profiel aan te maken binnen de app. Zo kun je inloggen met je Google-account, waardoor je sneller kunt beginnen. Maar gebruik je GO op een iOS-apparaat, dan geef je (onbewust) toegang tot je complete Google-profiel vanwege een bug. Gebruik je het spel op Android, dan is er momenteel niets aan de hand. Dezelfde bug lijkt daar niet aanwezig te zijn, aldus de ontwikkelaar.

Maar iOS-bezitters moeten dus even goed opletten: Pokemon GO krijgt dus toegang tot allerlei gegevens gelinkt aan je account, bijvoorbeeld je e-mail. Het is in dit geval dus de vraag of je voor Pikachu kiest of voor privacy. Gelukkig werkt ontwikkelaar Niantic momenteel aan een fix voor het probleem, omdat dit natuurlijk niet de bedoeling is. Ook is er geen bewijs gevonden dat Niantic zijn macht gebruikt; er wordt dus geen misbruik gemaakt van het lek. Hieronder is de (standaard) reactie te lezen van het ontwikkelteam.

We recently discovered that the Pokémon GO account creation process on iOS erroneously requests full access permission for the user’s Google account. However, Pokémon Go only accesses basic Google profile information (specifically, your User ID and email address) and no other Google account information is or has been accessed or collected. Once we became aware of this error, we began working on a client-side fix to request permission for only basic Google profile information, in line with the data that we actually access. Google has verified that no other information has been received or accessed by Pokémon Go or Niantic. Google will soon reduce Pokémon Go’s permission to only the basic profile data that Pokémon Go needs, and users do not need to take any actions themselves.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.