Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pokemon Go nu beschikbaar voor iPad, komt ook naar Android

Geschreven door
Geplaatst op6 juli 2016, 21:54 CategorieiPad

Het augmented realityspel Pokemon Go is nu in bepaalde landen – in Nederland nog niet – beschikbaar voor de iPad en de iPhone. Het spel is al bijna een jaar geleden aangekondigd, en komt ook naar de Play Store van Google. Het spel laat je jagen op virtuele Pokemonfiguren in de echte wereld.

Pokemons vangen in de echte wereld

Dat werkt als volgt. Je start de app. Die app start de camera aan de achterkant van de smartphone of tablet. De omgeving komt in beeld. Dan word je met aanwijzingen naar een plek gebracht waar zich een Pokemonfiguurtje ophoudt, bijvoorbeeld onder een echte boom waar je zelf voor staat. Dan is het zaak om die Pokemon te vangen of te bestrijden. Dat moet snel, anders ben je zelf de klos en heb je het spel verloren.

Pokemons kweken

Het spel biedt veel mogelijkheden. Je kunt ook Pokemons sparen, kweken en er is voor zeker honderd dollar aan in-app aankopen in het spel aan te schaffen.

Het spel valt in de categorie augmented reality, die de werkelijke wereld met een virtuele wereld of virtuele items laat samensmelten op het scherm van een telefoon of tablet.

Serverproblemen

Het spel draait op servers van Nintendo, het moederbedrijf van Pokemon. Al kort nadat het de lucht in ging, raakten servers overbelast en ging het spel in Australië – waar het spel nu in de App Store staat – een tijdlang uit de lucht.

Tablet-game?

Merkwaardig is dat Pokemon in iTunes wordt aangeprezen als een app die geschikt is voor iPhone en iPad, maar aan het eind van de beschrijving staat dat het vooral voor smartphones is bedoeld, en niet voor tablets.

Hier is in ieder geval de link naar de Nieuw-Zeelandse Pokemon Go, voor wie wil proberen het spel via een vpn-verbinding binnen te pompen.

 • Delen:

Reacties

 1. Ben Verton
  17 juli, 2016 om 14:36

  Ik ontvang graag een bericht zodra Pokemon go voor de ipad2 beschikbaar is.alvast dank voor de moeite.
  Met vriendelijk groeten,
  Ben Verton

 2. rob
  19 juli, 2016 om 17:28

  Bij mij draait pokemon go op mijn IPAD2 al vanaf het begin sinds we van Austalie konden downloaden. Crashed natuurlijk wel eens maar dat is op dit moment bij iedereen het geval wegens server problemen. Ben nu level 14 helemaal gerelaiseerd op de ipad 2

  • Tina
   01 augustus, 2016 om 22:32

   hoe werkt pokemon go op een mini,I pad wat betreft GPS en internet?

 3. Dave
  20 juli, 2016 om 15:44

  Een iPad mist de vibratiefunctie waardoor je alleen pokémon kan vangen als je daadwerkelijk naar het beeldscherm kijkt. Op de phone krijg je een melding dmv vibratie als er een pokémon in de buurt is. Daarnaast, met een dure iPad (naar je beeldscherm starend) over straat lopen lijkt me ook niet al te slim/veilig voor zowel speler als iPad.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.