Pokemon Go nu beschikbaar voor iPad, komt ook naar Android

06 juli 2016 1 Minuut 4 Reacties
Pokemon Go

Het augmented realityspel Pokemon Go is nu in bepaalde landen - in Nederland nog niet - beschikbaar voor de iPad en de iPhone.

Het spel is al bijna een jaar geleden aangekondigd, en komt ook naar de Play Store van Google. Het spel laat je jagen op virtuele Pokemonfiguren in de echte wereld.

Pokemons vangen in de echte wereld

Dat werkt als volgt. Je start de app. Die app start de camera aan de achterkant van de smartphone of tablet. De omgeving komt in beeld. Dan word je met aanwijzingen naar een plek gebracht waar zich een Pokemonfiguurtje ophoudt, bijvoorbeeld onder een echte boom waar je zelf voor staat. Dan is het zaak om die Pokemon te vangen of te bestrijden. Dat moet snel, anders ben je zelf de klos en heb je het spel verloren.

Pokemons kweken

Het spel biedt veel mogelijkheden. Je kunt ook Pokemons sparen, kweken en er is voor zeker honderd dollar aan in-app aankopen in het spel aan te schaffen.

Het spel valt in de categorie augmented reality, die de werkelijke wereld met een virtuele wereld of virtuele items laat samensmelten op het scherm van een telefoon of tablet.

Serverproblemen

Het spel draait op servers van Nintendo, het moederbedrijf van Pokemon. Al kort nadat het de lucht in ging, raakten servers overbelast en ging het spel in Australië – waar het spel nu in de App Store staat – een tijdlang uit de lucht.

Tablet-game?

Merkwaardig is dat Pokemon in iTunes wordt aangeprezen als een app die geschikt is voor iPhone en iPad, maar aan het eind van de beschrijving staat dat het vooral voor smartphones is bedoeld, en niet voor tablets.

Hier is in ieder geval de link naar de Nieuw-Zeelandse Pokemon Go, voor wie wil proberen het spel via een vpn-verbinding binnen te pompen.

Bron iTunes Via Mashable

Reacties (4)