Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pokémon GO zal gesponsorde PokeStops gaan krijgen

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2016, 9:24 CategorieAndroid

Spelontwikkelaar Niantic heeft bekendgemaakt dat de game Pokemon GO ook gesponsorde content zal krijgen in de vorm van PokéStops. Dat betekent dat de makers van het spel ook op een andere manier geld kunnen verdienen met de apps.

Pokemon GO krijgt gesponsorde PokéStops

In Pokemon GO verken je de buurt terwijl je op zoek gaat naar de verschillende Pokémon. Onderweg kom je niet alleen gyms tegen (die je kunt overnemen), maar ook zogenaamde PokéStops. Dit zijn meestal opvallende elementen in de echte wereld (zoals een standbeeld of een belangrijk gebouw) waar je PokéBalls en andere items kunt vinden. Die locaties kunnen in de toekomst ook gesponsord worden, geeft ontwikkelaar Niantic aan in een interview, zodat er ook op een andere manier geld kan worden verdiend aan de apps.

Eerder deed Niantic hetzelfde met de game Ingress, een ander spel dat met echte locaties werkt. In Pokemon GO kun je als speler geld uitgeven aan items die het proces van Pokémon vangen versnellen, maar het is geen verplicht onderdeel binnen de app. De game is free-to-play en is zo constant te spelen, maar met items wordt het allemaal net even wat gemakkelijker. Het is momenteel nog niet bekend welke bedrijven geïnteresseerd zijn in een digitaal plekje binnen GO, maar we kunnen ons voorstellen dat het er wel veel zullen zijn momenteel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.