Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pokevision laat je alle Pokémon in de buurt zien op een website

Geschreven door
Geplaatst op22 juli 2016, 14:13 CategorieGaming

Ben je het beu om in de hitte – of de kou – vruchteloos de straten af te lopen, op zoek naar Pokémon? Kijk dan voor je de deur uitgaat even op Pokevision. Daar kun je precies zien welke Pokémon er in jouw buurt zijn verschenen, en hoe lang je nog hebt om ze te vangen.

Instabiele servers

De uitvinding werkt, hebben onze Amerikaanse collega’s van Slashgear al ondervonden. Maar het is nog erg instabiel. Zowel de servers van Niantic, het bedrijf achter Pokémon Go, als die van Pokevision zelf, zijn zwaar belast door de enorme belangstelling voor het spel.

Online kaart onthult alle Pokémon in jouw buurt

Pokevision brengt een online kaart in beeld die je precies laat zien waar de diertjes zich bevinden en hoe lang je nog hebt om ze te pakken te krijgen. Op de site kun je een speld laten vallen op een kaart, in je eigen straat bijvoorbeeld, en dan krijg je voor een gebied daar omheen alle Pokémon te zien die er live op datzelfde moment verschijnen. Met een eierwekkertje erbij die de seconden aftikt; bij nul verdwijnen ze weer.

Pokevision 2

Niantic-API gebruikt

Pokevision gebruikt de API van Niantic om de locatie van de Pokémon te achterhalen. Bij de kaart geldt wel de waarschuwing dat je er bij zeldzame Pokémon sneller bij moet zijn dan bij de minder zeldzame, die langer op één plek blijven.

Dit geldt alleen voor Pokémon die op de ‘gewone’  manier verschijnen. Pokémon die met ‘lure’  of ‘incense’ zijn gelokt door een speler, komen niet in beeld.

Overbelast

Normaal zou het vijf tot vijftien seconden moeten duren voordat de Pokémon in beeld komen, maar bij onze tests van de site kregen we voortdurend de melding ‘Unable to process response from our server, checking again in 30 seconds‘  in beeld. Servers overbelast, zeg maar. Als Pokevision en Niantic hun serverproblemen hebben opgelost, kun je er in ieder geval heel gericht mee naar een beschikbare Pokémon in de buurt wandelen. Dankbare Pokémon Go-gebruikers twitteren Pokevision toe met complimenten.

  • Delen:

Reacties

  1. Martijn
    25 juli, 2016 om 18:30

    Pokevision inmiddels verdwenen uit Google play. Was dit soms ook een onbetrouwbare app.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.