Pokevision plots offline; toekomst onzeker

31 juli 2016 2 Minuten 2 Reacties
Pokevision 1

Pokevision is niet meer. Althans, op dit moment in ieder geval niet. Niantic en Nintendo waren niet blij met de service. Of Pokevision nog terugkomt, is afwachten.

Nadat Pokémon GO verscheen, kwamen er al gauw websites online die ervoor zorgden dat je ongeveer kon zien waar een Pokémon zat. Een van die sites was Pokevision, maar die website is plots offline. Of er nog toekomst is voor de handige website, is afwachten. Via Twitter brachten de makers van het handige extraatje de nodige informatie naar buiten.

Pokevision verleden tijd?

In de afgelopen tijd werd Pokevision massaal gebruikt. Liefhebbers kwamen graag te weten waar bepaalde Pokémon zaten en hoe lang zij nog hadden om het monstertje te kunnen vangen. Nu lijkt de site, die toch een beetje gezien kan worden als een manier om te cheaten, aan zijn einde te zijn gekomen. “Our services are currently unavailable – please visit our Twitter for updates”, valt te lezen als je de website nu probeert te benaderen. In eerste instantie lijkt dat misschien niet een melding om je gelijk zorgen over te maken, gezien de site er wel vaker uitligt. Maar nu lijkt het menens.

Op Twitter legt Pokevision namelijk het een en ander uit. Vrij vertaald staat er bijvoorbeeld dat Pokevision hoopte dat het meer nieuws had voor zijn gebruikers. “Op dit moment respecteren we de wensen van Niantic en Nintendo. We houden jullie op de hoogte”, zo luidt een tweet. Ook valt er te lezen dat de makers geprobeerd hebben om hun service zo lang mogelijk online te houden. Een terugkeer wordt door de makers ook niet helemaal uitgesloten. “Misschien veranderen dingen in de komende dagen, laten we het hopen.” Zo hoopt Pokevision bijvoorbeeld in ieder geval door te mogen gaan tot het moment dat de in-game tracker van Pokémon GO gemaakt is. Een update die in de nacht van zaterdag en zondag verscheen zorgde er voor dat de gehele voetstappen-functie verdween.

Reacties (2)