Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm Snapdragon 821 10% sneller dan Snapdragon 820

Geschreven door
Geplaatst op11 juli 2016, 13:53 CategorieHardware

Qualcomm heeft een nieuwe chip aangekondigd die tien procent sneller is dan zijn voorganger: de Qualcomm Snapdragon 821. Deze chip beschikt over een quacore-cpu, maar dan geklokt op 2,4GHz. Later dit jaar zien we de eerste apparaten met de chips verschijnen.

Dit is de nieuwe Qualcomm Snapdragon 821

Qualcomm heeft vandaag een nieuwe vlaggenschip processor aangekondigd, genaamd de Qualcomm Snapdragon 821. De Snapdragon 821 is nét even wat beter dan zijn voorganger, de Qualcomm Snapdragon 820, en belooft een bescheiden vooruitgang op het gebied van kracht. De Snapdragon 820 vind je nu in een groot aantal populaire smartphones en phablets, zoals de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge, de HTC 10, de LG G5, de OnePlus 3 en de Xiaomi Mi5. Over het algemeen wordt de Snapdragon 820 als een capabele processor ervaren.

De chip beschikt over genoeg processorkracht, zonder dat het al te veel energie verbruikt. In vergelijking met de Qualcomm Snapdragon 810 was die chip in elk geval al een echte verbeteringen, omdat er nu geen problemen zijn met oververhitting, bijvoorbeeld. De Qualcomm Snapdragon 821 borduurt verder op de basis die is gelegd door de 820 en biedt dus een prestatieverbetering aan van tien procent. Dat betekent dat smartphones en phablets die in de tweede helft van 2016 verschijnen, net even sneller zullen zijn dan die van nu.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.