Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Safari voor iOS 10 biedt een betere gifjes-ervaring aan

Geschreven door
Geplaatst op26 juli 2016, 9:59 CategorieApplicaties

Apple heeft enkele regels met betrekking tot het automatisch afspelen van korte video’s versoepeld, waardoor het afspelen van een gifje nu vanzelf gaat. Voorheen moesten gebruikers op het gifje drukken voordat het in zijn automatische loop terecht kwam.

Gifjes in Safari op iOS 10 werken beter

Wanneer je nu een gifje (een bewegend plaatje) probeert af te spelen in iOS 9, dan dien je daarvoor de afbeelding handmatig te activeren. Dat komt doordat de afbeelding is gecodeerd als een korte video in een oneindige loop en dus niet wordt gezien als een afbeelding (dit is beter voor de gif, omdat de bestandsextensie zelf al achterhaald is). Maar met de introductie van iOS 10 zal dit veranderen, aangezien Apple wat regels met betrekking tot videoelementen op websites heeft versoepeld. Gifjes zullen automatisch worden afgespeeld.

Apple heeft ervoor gezorgd dat wanneer je straks Safari opent op iOS 10, alle video’s op de achtergrond automatisch kunnen worden opgestart, maar alleen wanneer ze geen geluid of gedempt geluid hebben. Daardoor wordt je browserervaring niet verstoord door onnodige geluiden, maar kunnen gifjes dus wel automatisch worden afgespeeld. Playback begint wanneer de gebruiker de gif in beeld heeft staan en stopt wanneer er wordt door gescrold wordt. Heeft de video toch plots geluid, dan zal die vooraf gepauzeerd worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.